Politic Externe

Iohannis, la summitul de la New York: „România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030”

schedule 20 sept. 2023, 10:40

Iohannis, la summitul de la New York: „România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030”
Belish / Shutterstock

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, 19 septembrie, la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”, care a avut loc la New York.

Iohannis, discurs la New York, la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor

Președintele României a participat marți, 19 septembrie la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”. Klaus Iohannis a susținut și un discurs în cadrul summitului în care a vorbit despre realizări și, cel mai important, despre provocările cu care se confruntă statele.

„Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023. De asemenea, aș dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului și limitării schimbărilor climatice”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul de la București a menționat că printre realizările României de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019 se numără:

  • dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor;
  • formarea experților în dezvoltare durabilă;
  • stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă.
„Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide și prin implicarea instituțiilor multilaterale. România a adoptat, de asemenea, strategii și angajamente ambițioase legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, economia circulară și educația pentru climă și mediu, pentru a numi doar câteva domenii naționale prioritare”, a afirmat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele român le-a spus omologilor săi prezenți la summit că este nevoie să fie intensificată cooperarea în puținul timp care a mai rămas.

„Dragi colegi, au mai rămas doar șapte ani până în 2030! Mai avem puțin timp și trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate.
Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să facem schimb de bune practici și să utilizăm resurse în comun – toate acestea sunt aspecte esențiale pentru implementarea Agendei 2030. Vă rugăm să considerați România partenerul dumneavoastră în construirea unei societăți și a unei economii durabile, esențiale pentru bunăstarea cetățenilor noștri!”, a mai spus președintele României, Klaus Iohannis.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---