Social

Iohannis, după explozia de la Crevedia: „Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”

schedule 27 aug. 2023, 10:25

Iohannis, după explozia de la Crevedia: „Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pe Facebook, după tragedia care a avut loc la o stație GPL din Crevedia.

Reacția lui Iohannis, după tragedia de la Crevedia

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook după cele întâmplate la Crevedia. Tragedia a zguduit o țară întreagă și a mobilizat sute de salvatori care au intervenit pentru a preîntâmpina o catastrofă națională.

Oficialul a spus că este marcat de ce s-a întâmplat în seara de 26 august și transmite condoleanțe familiilor și victimelor care au avut de suferit în urma tragediei de la Crevedia.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a transmis Iohannis.

Mai multe explozii devastatoare au avut loc la o stație GPL la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Tragedia a avut loc sâmbătă seara. O persoană a murit, iar alte 57 au fost rănite. Mii de locuitori au fost evacuați pe o rază de 800 de metri. Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate a fost activat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---