Social

Intoxicație fatală. Doi soți din Craiova au murit după ce au dat cu spray contra țânțarilor în casă

schedule 27 iul. 2023, 13:19

Intoxicație fatală. Doi soți din Craiova au murit după ce au dat cu spray contra țânțarilor în casă
Foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Doi soți din Craiova au murit după ce au dat cu spray contra țânțarilor în casă și nu au aerisit cum trebuie. Li s-a făcut rău peste noapte, iar după ce simptomele s-au agravat, fiica lor a sunat la 112. A fost însă prea târziu pentru ca medicii să îi mai poată salva. 

Caz șocant în Craiova. Doi soți au murit după ce au dat cu spray contra țânțarilor în casă

Un spray contra insectelor, găsit pe orice raft din magazine, a provocat tragedia din Craiova. Soții de 63, respectiv de 57 de ani locuiau cu chirie. Se mutaseră recent pentru că fiica lor voia să-i aibă aproape și să-i știe în siguranță, au mărturisit vecinii. 

Sprayul împotriva insectelor ar fi fost folosit luni seară. Cei doi parteneri s-au simțit rău toată noaptea, dar și-au anunțat fiica tocmai în dimineața celei de-a doua zile că nu se simt în stare să meargă la serviciu. 

Cea din urmă a sunat la 112 și două salvări au ajuns rapid. Bărbatul a murit la scurt timp după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, iar soția a mai trăit doar câteva ore, după ce medicii au reușit să o resusciteze o dată.

„După stabilizare, a fost internată în clinica de terapie intensivă a spitalului nostru. La scurt timp însă evoluţia rapid nefavorabilă a dus la instalarea unui nou stop cardiorespirator”, Cristiana Geormăneanu, SJU Craiova. 
„Insecticidele folosite inadecvat, în doze mari, fără ca spaţiul în care au fost pulverizate să fie bine aerisit, pot să ducă la intoxicaţii fie pe cale respiratorie, fie pe cale digestivă sau cutanată, de cele mai multe ori evoluează cu decesul pacienţilor”, a completat sursa citată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---