Showbiz

Cu cine este înrudit Adrian Văncică, Celentano din „Las Fierbinți”? Este un personaj important din istoria României

schedule 05 aug. 2023, 09:38

Adrian Văncică, actorul care dă, de peste un deceniu, viață celebrului personaj Celentano din „Las Fierbinți”, este iubit de români pentru talentul său actoricesc incontestabil. Dar nu mulți știu detalii despre viața sa, cum ar fi locul nașterii, studii sau detalii despre parcursul său pe scena teatrului; cu atât mai puțin cu cine este înrudit acesta, un detaliu surprinzător pentru mulți, mai ales că este vorba despre un personaj important din istoria României.

Adrian Văncică, Celentano din „Las Fierbinți”, este înrudit cu un personaj important din istoria României

Adrian Văncică, născut pe 18 martie 1977 la Târgoviște, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Facultatea de Teatru, specialitatea actorie. A fost student la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu, apoi s-a angajat la Teatrul Nottara din București, de unde a demisionat în anul 2021.

Timp de mai bine de un deceniu, actorul și scenaristul Adrian Văncică a jucat rolul beținului Celentano în serialul de comedie „Las Fierbinți” de la PRO TV, personaj care, de altfel, l-a făcut celebru. 

Dar acestea sunt detalii care se pot găsi imediat pe Internet. Interesant și mai puțin cunoscut este că actorul este fiul lui Ion Văncică și al Mariei Ionescu de la Brad, aceasta fiind nepoata lui Ion Ionescu, fost revoluționat pașoptist român și, totodată, întemeietorul științei agricole românești și membru de onoare al Academiei Române. 

Ion Ionescu, născut Isăcescu, a fost agronom, economist, om de știință, scriitor, o figură importantă a secolului al XIX-lea și a militat pentru propășirea poporului român. Bacăul l-a recompensat pentru eforturile sale și a ridicat, pe partea stângă a șoselei Prăjești-Brad, la ieșirea din localitatea Negri și la intrarea în Brad, o casă memorială. Peste drum de lăcaș, există și o troiță.

Actorul a lucrat în Coreea de Sud, într-un parc de distracții

Însă, împotriva faptului că mama actorului este nepoata lui Ion Ionescu, Adrian Văncică nu a avut prea multe de câștigat. A fost nevoit să muncească din greu înainte de a deveni faimos. Ba chiar primele etape ale vieții sale nu prevesteau un asemenea succes. La vârsta de 25 de ani, acesta a lucrat în Coreea de Sud, într-un parc de distracții.

„Am stat un an de zile în Coreea de Sud. În 2002 am lucrat acolo, atunci cand a fost Campionatul Mondial de fotbal. Atunci am pierdut foarte mulți bani, pentru că se făceau pariuri pe cine va câștiga meciurile. Am lucrat într-un parc de distracții imens. Dacă ai fost în Disneyland Paris, ăla e pocnitoare. Am intrat în pielea mai multor personaje.
Să vezi ce frumos era când eram costumat ca Zorro. Făceam clownerie, jonglerie, show-uri de stradă, intram în pielea unor personaje de basm, să se vadă că eram european. Acea experiență mi-a folosit enorm, a fost armata pe care n-am facut-o. A fost o socializare bruscă, pentru că eram acolo cu mai mulți ruși, bulgari, moldoveni.
M-am întors apoi în România. În momentul în care eu plecasem din România, făcusem câteva filme, câteva piese de teatru, jucasem cu nume mari. Avusesem și o mică emisiune la Pro TV, dar care s-a terminat repede”, a dezvăluit, acum câțiva ani, Adrian Văncică, în cadrul emisiunii „Morning glory” de la Rock FM.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---