Externe

Viktor Orbán susține că Donald Trump va opri ajutorul SUA pentru Ucraina dacă va câștiga un nou mandat

schedule 11 mar. 2024, 13:24

Viktor Orbán susține că Donald Trump va opri ajutorul SUA pentru Ucraina dacă va câștiga un nou mandat
Belish / Shutterstock
Orbán afirmă că Trump nu va susține Ucraina financiar și militar dacă va fi reales, ceea ce ar putea încheia războiul.

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat că fostul președinte american Donald Trump nu va mai oferi ajutor financiar și militar Ucrainei în cazul în care va fi reales președinte al Statelor Unite. Declarația a fost făcută în urma unei întâlniri între cei doi lideri la Mar-a-Lago, în Florida.

Orbán a subliniat că, în viziunea lui Trump, dacă SUA nu va mai finanța conflictul dintre Ucraina și Rusia, războiul se va termina, deoarece europenii nu vor putea susține financiar războiul de unii singuri. Premierul maghiar a adăugat că Trump consideră că țările membre NATO ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru propria securitate și să aloce două procente din PIB pentru apărare.

În plus, Orbán a menționat că a discutat cu Trump despre posibilitatea dublării investițiilor americane în Ungaria, de la 9 miliarde de euro la o sumă dublă în câțiva ani, ceea ce ar beneficia economia maghiară.

Declarațiile lui Orbán vin în contextul în care relațiile dintre SUA și Ungaria sunt tensionate, premierul ungar acuzând guvernul democrat american că încearcă să înlocuiască guvernul maghiar actual prin finanțarea opoziției de stânga, mass-media și organizațiilor civile.

Orbán a mai spus că Ungaria este pro-pace și că există diferențe semnificative între politicile guvernului său și cele ale administrației Biden, în special în privința migrației, drepturilor LGBTQ și a altor probleme sociale.

În prezent, ultimul pachet de asistență militară propus de Casa Albă pentru Ucraina este blocat în Camera Reprezentanților, iar Orbán a criticat sancțiunile UE împotriva Rusiei și a întârziat adoptarea unui pachet de ajutor pentru Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---