Politic

Va candida sau nu Nicolae Ciucă la prezidențiale? „Nu mă dau înapoi”

schedule 31 ian. 2024, 09:15

Va candida sau nu Nicolae Ciucă la prezidențiale? „Nu mă dau înapoi”
LCV / Shutterstock

Cu pași rapizi ne îndreptăm spre alegerile prezidențiale care vor avea loc în acest an. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidențiale.

Ciucă, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale

Întrebat dacă va candida la președinția României din partea Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă a declarat că "nu se dă înapoi" din fața acestei oportunități. Oficialul a declarat că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

"În atribuțiile funcției președintelui Partidului Național Liberal este și această prevedere de a-și asuma candidatura la funcția pe care, împreună cu partidul, se va decide. 
Eu nu pot să mă duc în fața Partidului Național Liberal și să le solicit să se mobilizeze, să-i îndemn la tot ceea ce înseamnă competiția electorală pentru acest an și să stau deoparte și și să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid.
Este clar că în momentul de față și sigur nu este momentul, nu și-a anunțat nimeni candidatura, nu este momentul pentru astfel de candidatură. Am menționat și susțin că în acest moment prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care iată că sunt cât se poate de evidente și sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm și această candidatură o vom face.
Cert este că în momentul de față, împreună cu Partidul Național Liberal, împreună cu activul de partid, vom decide și acest demers, de la care, pentru că m-ați întrebat direct, vă răspund la fel de direct nu mă dau înapoi", a fost răspunsul oferit de Nicolae Ciucă.


De asemenea, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a spus că politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre nevoile oamenilor şi realităţile zilnice.

"În ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră. Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor: școli și spitale moderne, drumuri mai bune care să unească regiunile țării, locuri de muncă, venituri mai mari și prețuri accesibile. 
A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: "Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!". Fondurile europene și sprijinul internațional nu sunt doar simboluri ale încrederii în România, ci și motoare ale dezvoltării noastre. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală. 
Drumul pe care mergem astăzi este cel corect. Avem nevoie în continuare de buni administratori ai fondurilor europene care să transforme România într-un pol de dezvoltare regional", a scris preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---