Speciale

Retrospectiva zilei 18 august 2023

schedule 19 aug. 2023, 01:20

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 18 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Care sunt cele 200.000 de posturi vacante de la stat pe care Guvernul le va elimina

Guvernul vrea să elimine peste 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar. Jumătate dintre acestea sunt, însă, în domenii cheie, cum ar fi Sănătate, Educație, Finanțe și Apărare, conform unui document obținut de Observator. Cele mai multe posturi sunt în Ministerul Apărării și în Ministerul de Interne. Și administrațiile locale sunt vizate de noile măsuri. Planul prin care Executivul vrea să facă economii la buget va fi adoptat în septembrie. 
Citeste tot articolul »

2. Nicuşor Dan: „Bucureștenii din sectoarele 2, 3 şi 4 vor avea apă caldă în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că lucrările de reparații la rețeaua de termoficare au fost finalizate, iar în curând bucureștenii vor primi apă caldă.

Citeste tot articolul »

3. Portul Constanța, sufocat de cerealele ucrainene. Fermierii români ies în pierdere

Portul Constanța este sufocat de cerealele ucrainene. Jumătate din toată cantitatea de grâne care ajunge acolo este din țara vecină, adică 8 milioane de tone doar în primele șapte luni. Însă, în timp ce operatorii portuari au de câștigat, fermierii români ies în pierdere. 
Citeste tot articolul »

4. Nicio zi fără scumpiri la pompă. Cu cât s-a majorat litrul de benzină și motorină față de luna iulie

La pompă sunt scumpiri de peste trei săptămâni. Majorarea de joi este cu trei bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină. Află cu cât a crescut prețul carburanților față de luna iulie. 
Citeste tot articolul »

5. Descoperire macabră într-o necropolă din Polonia. Arheologii au excavat rămășițele unui „vampir”: ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți

Arheologii din Polonia au făcut o descoperire macabră într-o necropolă medievală din Dąbrowa Chełmińska, un oraș aflat la aproximativ 300 de kilometri de capitala Varșovia. Oamenii de știință au excavat rămășițele unui copil „vampir” de 7 ani care a murit în secolul XVII-lea care ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți. Cercetătorii explică faptul că această practică era rezultatul temerilor medievale că oamenii puteau reveni la viață ca vampiri. 

Citeste tot articolul »

6. Vremea ANM 21 august - 18 septembrie 2023: temperaturi extreme și aer sufocant

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 august - 18 septembrie 2023. Specialiștii au transmis că urmează temperaturi extreme, mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru început de toamnă, și aer sufocant. 
Citeste tot articolul »

7. Zelenski a semnat legea care duce mai aproape de aderarea la UE. „Negocierile vor începe în acest an”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a semnat o lege prin care Ucraina va începe negocierile pentru o aderare mai rapidă la Uniunea Europeană.
Citeste tot articolul »

8. Dana Roba și-a asumat noua relație. Make-up artista, pregătită să devină mamă pentru a treia oară: „Dacă vrea Dumnezeu”

Dana Roba și-a asumat noua relație și s-a declarat pregătită să devină mamă pentru a treia oară, deși sunt slabele șansele să mai poată râmâne gravidă. Ce a povestit make-up artista!

Citeste tot articolul »

9. Turist ucrainean bătut de salvamar la Eforie Nord. Pe plajă au apărut și polițiștii

E steag roșu la mare, iar salvamarii și-au pierdut răbdarea cu turiștii care intră în valurile periculoase în pofida avertismentelor. Un ucrainean venit în vacanță la Eforie Nord a fost chiar bătut de un salvator. 
Citeste tot articolul »

10. A fost sau nu Rux și Opulență stilistul personal al Sorinei de la „Bravo, ai stil!”. Vedeta a dat cărțile pe față

A fost sau nu Rux și Opulență stilistul personal al Sorinei de la „Bravo, ai stil!”? Aceasta este întrebarea care zace pe buzele fanilor emisiunii de la Kanal D.
Citeste tot articolul »

11. Cum s-a schimbat viața lui Rux și Opulență după "Bravo, ai stil!". Declarațiile câștigătoarei sezonului 7

Rux și Opulență a oferit un interviu sincer, în care a vorbit despre modul în care i s-a schimbat viața, în urma participării sale la "Bravo, ai stil!" sezonul 7.

Citeste tot articolul »

12. Premierul Ucrainei efectuează o vizită în România. Ce subiecte va discuta cu omologul său, Marcel Ciolacu

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, efectuează o vizită de lucru în România. Acesta se va întâlni cu omologul său din România, Marcel Ciolacu, cu care va discuta despre aspecte de securitate, teme legate de buna vecinătate, despre tranzitul cerealelor ucrainene și drepturile minorităților din Ucraina.
Citeste tot articolul »

13. Andreea Marin a răbufnit în mediul online. A fost sau nu dată în judecată: „Am tot primit mesaje”

Despre Andreea Marin s-a spus, zilele acestea, că ar fi fost dată în judecată. Care este adevărul a spus-o chiar cunoscuta prezentatoare. Iată ce le-a transmis fanilor din mediul online!
Citeste tot articolul »

14. Liviu Teodorescu, despre motivul pentru care soția sa a născut înainte de termen: „A căzut în fața mea”

Soția lui Liviu Teodorescu, Iulia, a născut înainte de termen și nimeni nu a știut de ce anume s-au întâmplat lucrurile în felul acesta până acum. Iată ce a declarat artistul.
Citeste tot articolul »

15. Ciolacu, apel către forțele de ordine de pe litoral: „Trebuie să fie foarte fermi în aplicarea legii. Au toată susținerea mea”

După o serie de întâmplări mai puțin fericite pe litoralul românesc, premierul Marcel Ciolacu a venit cu un apel către forțele de ordine de pe plajele din România.
Citeste tot articolul »

16. De ce să vii la Future Banking Summit 2023?

În aerul răcoros al Brașovului, la mijloc de octombrie, între 18 și 19, Future Banking organizează o nouă ediție a Future Banking Summit, evenimentul consacrat industriei financiar-bancare din România. În ultimul an, conferința trecut printr-o transformare și a devenit un digital banking retreat.

Citeste tot articolul »

17. Oana Roman, decizie neașteptată în ceea ce o privește pe Isa: „Trebuie să decidă dacă vrea sau nu”

Oana Roman a luat o decizie cu totul și cu totul neașteptată în ceea ce o privește pe fiica sa, Isa, despre care le-a vorbit și fanilor ei din mediul online. Iată ce a zis fiica lui Petre Roman!
Citeste tot articolul »

18. Bianca Drăgușanu, sfaturi pentru a face față depresiei: „Aș putea să îmi fac și o emisiune despre asta”

Bianca Drăgușan le-a dat câteva sfaturi importate pentru a face față depresiei persoanelor care se confruntă cu o asemenea problemă, în zilele noastre. Ce a transmis fosta asistentă TV.
Citeste tot articolul »

19. Primele trenuri de metrou pentru magistrala M5. Când vor ajunge acestea în România

Reprezentanții Metrorex au anunțat că primul tren de metrou pentru magistrala M5 va sosi în România în ultimele luni din acest an, iar călătorii vor putea circula cu noile trenuri din primele luni ale lui 2024

Citeste tot articolul »

20. Horoscopul Încrederii. Zodiile care pot păstra cel mai ascuns secret

Oamenii pot avea multe calități, dar cu siguranță nu le pot avea chiar pe toate. Așadar, oricât de puternică ar fi prietenia între două persoane, uneori încrederea își are limitele sale. Chiar dacă ne simțim foarte bine lângă cineva, avem multe activități comune, ne ajutăm, ne distrăm, uneori știm că nu îi putem spune un secret, pentru că fără să își dea seama, din neatenție, îl „scapă” mai departe. Iată care sunt zodiile care au cea mai mare putere de a păstra un secretul nostru.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---