Politic Externe

Premierul Ucrainei efectuează o vizită în România. Ce subiecte va discuta cu omologul său, Marcel Ciolacu

schedule 18 aug. 2023, 11:06

Premierul Ucrainei efectuează o vizită în România. Ce subiecte va discuta cu omologul său, Marcel Ciolacu
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, efectuează o vizită de lucru în România. Acesta se va întâlni cu omologul său din România, Marcel Ciolacu, cu care va discuta despre aspecte de securitate, teme legate de buna vecinătate, despre tranzitul cerealelor ucrainene și drepturile minorităților din Ucraina.

Premierul Ucrainei vine în România

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, va efectua o vizită în România, în cursul zilei de vineri. Acesta se va întâlni cu premierul român, Marcel Ciolacu. Cei doi vor discuta despre securitate, relațiile de vecinătate, tranzitul cerealelor și alte subiecte comune.

Astăzi e o zi importantă. Avem vizita oficială premierului Ucrainei, domnul Denis Shmyhal. Vom discuta de aspecte care țin de securitatea regională în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, vom aborda și eforturile noastre, ale României, în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene, pentru asigurarea accesului la hrană, din acest moment, la nivel mondial, dar și chestiuni care țin de agenda bilaterală, pentru protejarea fermierilor români și a drepturilor minorităților române în Ucraina”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a anunțat anterior că Șmihal ar fi ajuns deja în România și se îndreaptă spre București.

Domnul premier e deja pe teritoriul României”, a mai precizat liderul de la Palatul Victoria. 

Programul discuțiilor celor doi premieri

Începând cu ora 12:30 are loc întâmpinarea oficială a premierului Ucrainei, Denys Șmihal, la Palatul Victoria, după care va urma întrevederea tête-à-tête a prim-ministrului României cu premierul Ucrainei.

De la 12:50 va avea loc întrevedere, în plen, a celor două delegații oficiale, iar la 13:20 se va desfășura ceremonia de semnare a documentelor bilaterale. La ora 13:35, cei doi premieri vor susține declarații comune de presă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---