Speciale

Retrospectiva zilei 16 mai 2023

schedule 17 mai 2023, 01:25

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 16 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Săptămână de foc la PSD și PNL: ultimele negocieri pentru rotativa guvernamentală. Ce miniștri ies din calcul

Este o săptămână de foc la Guvern. PSD și PNL poartă ultimele negocieri pentru schimbarea de putere. Cabinetul Ciolacu trebuie să preia frâiele până la sfârșitul lunii. Marea întrebare este cu va arăta. De aceea, luni seară, au avut loc discuții importante. Premierul Nicolae Ciucă i-a convocat la ședință pe liderii de filială din România. În urma acesteia, a fost creionat un „plan de bătaie”, dar și ce nume de miniștri ar putea ieși din calcul. 
Citeste tot articolul »

2. Motivul pentru care Mario Iorgulescu nu poate răspunde penal după ce a omorât un tânăr. Avocat: „Are aceste probleme”

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fugit din clinica de psihiatrie din Italia unde era tratat și a fost reinternat cu forța într-un alt spital, după ce a fost prins de carabinieri. El este condamnat la 16 ani de închisoare după ce a provocat un accident în urma căruia a murit un tânăr. Luni, băiatul șefului LPF ar fi trebuit să fie prezent la Curtea de Apel pentru primul termen. Avocatul său a explicat de ce acesta nu poate răspunde penal pentru faptele sale. 

Citeste tot articolul »

3. Anamaria Prodan le-a dat replica haterilor. Impresara nu dă doi bani pe părerea lor: „Faptul că la 50 de ani arăt...”

Anamaria Prodan le-a dat replica, în stilul ei caracteristic persoanelor care vorbesc rău despre ea atât în viața de zi cu zi, cât și pe rețelele sociale. Impresara a zis clar că nu a ținut niciodată cont de părerile celor care o invidiază pentru cine este, dar și pentru felul în care arată.
Citeste tot articolul »

4. Sindicaliștii din Educație declară grevă generală pe 22 mai. Ce nemulțumiri au profesorii

Sindicaliștii din Educație declară grevă generală pe 22 mai, fiind hotărâți să închidă sălile de clase și să iasă din nou în stradă pentru a-și cere drepturile. Cele trei mai Sindicate din învățământ vor susține azi o conferință în care vor prezenta condițiile în care se va desfășura greva. În urmă cu o săptămână, a avut loc cel mai amplu protest al angajaților din învățământ, la care au participat peste 14.000 de persoane. Ce nemulțumiri au aceștia? 

Citeste tot articolul »

5. Metoda „împrietenirii”, cea mai nouă tehnică de escrocherie. Un bătrân de 78 de ani le-a dat 8.000 de lei unor tineri de 19 și 20 de ani

Metoda „împrietenirii” este noua modalitate de escrocherie care face victime în rândul tot mai multor bătrâni. Prin această tehnică un bătrân de 78 de ani din Bacău a ajuns să le dea 8.000 de lei unor tineri de 19 și 20 de ani. 
Citeste tot articolul »

6. Constanția i-a dezamăgit pe jurații de la „Bravo, ai stil!”. Ce au avut de zis despre ținuta ei: „Iartă-mă că folosesc cuvântul ăsta”

Constanția i-a dezamăgit pe jurații de la „Bravo, ai stil!”, care nu s-au putut abține să nu își dea cu părerea, iar multe dintre cuvintele pe care le-au folosit au fost unele dure. Niciunul dintre ei nu a lăudat-o, doar că Raluca Bădulescu a fost ceva mai blândă. Iată ce au zis despre ținuta sa!

Citeste tot articolul »

7. Casele de marcat self-service din SUA au început să ceară bacșiș. Clienții sunt nemulțumiți: „Șantaj emoțional”

To mai multe case de tip self-service din unele aeroporturi, brutării, cafenele și stadioane din SUA au început să ceară bacșiș, deși clienții nu interacționează aproape deloc cu un angajat. Americanii, nemulțumiți de noua presiune financiară, cred că sunt „șantajați emoțional”. 
Citeste tot articolul »

8. Sensy, probleme serioase în sarcină. Influncerița are niște dureri foarte mari care o sperie: „Nu mă lasă să dorm”

Sensy se confruntă deja cu niște probleme serioase, deși este în cea de-a cincea lună de sarcină. Influncerița are niște dureri foarte mari de spate, care nu îi dau pace și din cauza cărora nu poate dormi. Blondina le-a povestit totul fanilor ei, cărora le-a și cerut sfatul.

Citeste tot articolul »

9. Lidia Buble, fără regrete în urma condamnării la închisoare: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu în primul rând”

Lidia Buble a dat de înțeles că, deși ultima perioadă din viața sa nu a fost una simplă, nu are niciun fel de regret în acest sens. Vedeta a fost condamnată la închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității, după ce în urmă cu mai bine de doi ani a încercat să dea o mită de 900 de lei unui om al legii, pentru a nu i se pune etilotestul și nici pentru a i se cere declarația pe propria răspundere din perioada pandemiei.
Citeste tot articolul »

10. Războiul palmierilor de la Unirii. Nicușor Dan și Robert Negoiță, circ în centrul Bucureștiului. „Nu l-am văzut să planteze măcar o păpădie”

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a scos din pământ 26 de palmieri abia plantați de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în Piața Unirii. I-a dat și amendă de 10.000 de lei pentru lucrări fără autorizație. „Eu nu l-am văzut să planteze măcar o păpădie”, a reproșat liderul Sectorului 3. „Nu poate el să scoată cât putem noi să plantăm”, i-a transmis Robert Negoiță lui Nicușor Dan, semn că Războiul palmierilor este departe de a se fi încheiat. 

Citeste tot articolul »

11. Ce se întâmplă cu clienții ENEL care uită să transmită lunar indexul la curent

În fiecare lună, clienții ENEL sunt rugați să transmită indecșii la energia electrică pentru ca mai apoi aceștia să își facă un calcul propriu pentru a ține cont de cât au consumat, cât au de plătit și pentru a-și gestiona consumul pe viitor.
Citeste tot articolul »

12. Andreea Bălan, ironii la adresa lui Cheloo la iUmor. Artistul a lansat o piesă despre ea în 2001: „N-am uitat”

În cea mai recentă ediție a emisiunii iUmor, și-a făcut apariția Andreea Bălan. Fosta concurentă de la America Express a avut ceva de zis atât despre jurații concursului, cât și despre colegii ei de breaslă. Vedeta s-a luat chiar și de Cheloo, pe care a vrut să se răzbune, după ce în urmă cu aproximativ 20 de ani, acesta a scos o piesă despre ea și despre colega și prietena sa, Andreea Antonescu.

Citeste tot articolul »

13. O mină marină a fost depistată de Garda de Coastă la 17 kilometri est de Sulina

O mină marină a fost identificată, marți, de Poliția de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, la 7 mile marine, în jur de 13 kilometri est de Sulina, în apele Mării Negre. Aceasta s-a retras în apele teritoriale ale Ucrainei.
Citeste tot articolul »

14. Rețeta de pâine a Andreei Marin. Nu îngrașă și e gata în doar 5 minute

Andreea Marin le-a dezvăluit internauților rețeta ei de pâine care nu îngrașă și pe care o consumă la dietă. Mai mult, aceasta se poate adapta foarte ușor și se poate transforma într-un desert sănătos și delicios.
Citeste tot articolul »

15. Vica Blochina, moment de sinceritate. Vedeta are un ritual de la care nu se abate niciodată: „Ca un om recunoscător lui Dumnezeu pentru tot”

Vica Blochina a avut un moment de sinceritate și a recunoscut că are un ritual de care nu se abate niciodată. Deși în ultima vreme s-au mai tulburat apele în viața sa, este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a primit. Iată ce a povestit fosta concurentă de la Survivor România!

Citeste tot articolul »

16. Jupiter a intrat în Taur, unde va rămâne până la finalul anului 2023. Cum ne influențează

Jupiter a intrat în Taur la jumătatea lunii mai, aproape de momentul în care Mercur și-a încetat cursul retrograd tot în Taur și cu doar câteva zile înainte de ultima Lună Nouă a primăverii, care va avea loc tot în zodia Taur. Toată această perioadă este încărcată de energii intense din partea Cosmosului și aduce multe surprize care ne vor schimba radical viețile.
Citeste tot articolul »

17. Sindicaliștii de la metrou protestează! Care sunt nemulțumirile oamenilor

Sindicaliștii de la metroul din București ies în stradă la un protest. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu au posibilitatea să negocieze pentru noul Contract Colectiv de Muncă, unde să fie incluse majorări de salariu.

Citeste tot articolul »

18. Povestea lui Iurie Darie. Prețul plătit de actor pentru iubirea vieții: copilul nu i-a mai vorbit 20 de ani

Iurie Darie, actor de mare popularitate, fiind un atist cu un public foarte variat, începând de la copii, tineri și până la părinți și bunici, dar și unul dintre cei mai seducători artiști de pe „scândură”, a avut o poveste de viață impresionantă de scenă. A fost dotat cu talent la desen, dar și reale însușiri pentru scenă, iar pe ambele le-a împletit impecabil. Peste viața personală, însă, s-a năpustit un „blestem”. Unul dintre ele, copilul nu i-a mai vorbit preț de 20 de ani. 
Citeste tot articolul »

19. Simfonia Apei de la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Spectacolul de muzică și lumini revine și în acest an

Spectacolul de lumini și muzică, "Simfonia Apei", de la Fântânile Urbane din Piața Unirii revine și în acest an. Evenimentele vor avea loc în serile de vineri, sâmbătă și duminică.

Citeste tot articolul »

20. Conducătorii auto vor fi obligaţi să folosească luminile de întâlnire în timpul zilei. Regula se aplică pe toate drumurile publice

Potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Camera Deputaților, conducătorii auto vor fi obligați să folosească pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice.
Citeste tot articolul »

21. Alte trei porți noi de îmbarcare la Aeroportul din Cluj. Când vor fi gata lucrările

Terminalul de plecări al Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca va avea trei porți noi de îmbarcare. Două dintre acestea vor fi pentru zborurile externe, iar una pentru cele interne.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---