Speciale

Retrospectiva zilei 04 iulie 2023

schedule 05 iul. 2023, 01:21

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 04 iulie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Rezultate finale Evaluare Națională 2023, publicate de Edu.ro. Care sunt notele după contestații de la Capacitate

Rezultate finale Evaluare Naţională 2023. Ministerul Educaţiei publică notele după contestaţii obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Capacitate, pe site-ul edu.ro. Elevii trebuie să introducă codul de candidat.
Citeste tot articolul »

2. Alertă de caniculă în toată țara. Vor fi furtuni și temperaturi de 36 de grade

Până acum, jumătate de țară a fost măturată de furtuni, iar cealaltă jumătate s-a topit de căldură. De la finalul săptămânii, un nou val de ploi va intra în România și va aduce cantități importante de apă. Întăi va fi prezent în Ardeal, apoi ciclonul se va poziționa pe litoral. Însă, dincolo de furtuni, sunt așteptate și temperaturi extreme, chiar și de 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. De azi, meteorologii anunță caniculă în tot teritoriul. Avertizarea este valabilă în următoarele zile. 

Citeste tot articolul »

3. Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Germania pentru a solicita sprijinul în procesul aderării la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu merge într-o vizită oficială în Germania pentru a cere oficialilor să sprijine România în aderarea sa la Schengen. Liderul PSD se va întâlni cu omologul său german, Olaf Scholz, cu care va discuta despre aderarea la Schengen.
Citeste tot articolul »

4. Angajații care ar putea avea salariile tăiate din toamnă. Guvernul încearcă să reducă deficitul bugetar

Sute de mii de angajați din construcții și agricultură ar putea avea salariile tăiate din toamnă. Este măsura prin care Guvernul încearcă să reducă deficitul bugetar. Subiectul se află pe agenda coaliției. Executivul vrea această măsură pentru a elimina facilitățile fiscale, fiind o obligație venită de mai sus, de la Comisia Europeană, pentru a primi în continuare fonduri pentru investiții. IT-iștii sunt, în schimb, scutiți de tăieri. 

Citeste tot articolul »

5. Programul Tomata, un eșec: legumicultorii, nevoiți să-și vândă roșiile pe degeaba

Programul Tomata a fost un eșec pentru producătorii din Matca. Cum roşiile s-au copt târziu, acum legumicultorii se înghesuie în pieţe să-şi vândă marfa în timp util ca să poată primi ajutorul de la stat. Oamenii se plâng de faptul că au ajuns să își dea produsul pe degeaba și mulți se tem că recoltele vor sfârși aruncate pe câmp. Astfel, și noi am ajunge să mâncăm tot roșii de import. 
Citeste tot articolul »

6. Liviu Teodorescu, prima imagine cu fiica lui. Artistul este în culmea fericirii: „Te iubesc!

Liviu Teodorescu a postat deja, pe contul său oficial de Instagram, prima imagine cu fiica lui. Totodată, cântărețul le-a dezvăluit fanilor lui și cum se va numi micuța. Iată ce postat!

Citeste tot articolul »

7. 6-7 iulie: Se deschide Portalul lui Sirius. Ce efect are asupra noastră

Portalul lui Sirius este unul dintre cele mai importante și mai puternice portaluri ale anului 2023. În zilele 6-7 iulie Universul ne oferă un cadou special de care ar fi bine să profităm: avem 48 de ore la dispoziție să ne conectăm la puterea divină și să ne transformăm viața. 
Citeste tot articolul »

8. Câte calorii are o porție de ciorbă de burtă? Este benefic pentru sănătatea noastră să o consumăm?

Trebuie să recunoștem că oamenii se împart în două categorii: cei cărora le place la nebunie ciorba de burtă și cei care nu pot nici măcar să o guste. Dacă te afli în prima categorie, îți propunem să descoperi în articolul de față câte calorii conține ciorba de burtă, precum și valorile nutriționale ale acestui preparat. Este ciorba de burtă o mâncare sănătoasă? Tot în acest articol vei afla mai multe informații despre efectele consumului ciorbei de burtă.

Citeste tot articolul »

9. Dana Roba, o mare susținere din partea vedetelor din România. Ce mesaj i-a transmis Bianca Drăgușanu

Dana Roba are parte de o mare susținere din partea vedetelor de la noi din țară, iar alături de ea este chiar și Bianca Drăgușanu, care i-a transmis un mesaj emoționant, pe social media. Iată ce a transmis!
Citeste tot articolul »

10. Instituțiile nu mai au voie să ceară dosare cu șină și copiile actelor

Începând de astăzi, dosarele cu șină nu vor mai fi solicitate la instituții. De asemenea, românilor nu li se vor mai cere nici copii după acte.
Citeste tot articolul »

11. Mădălina Crețan, despre ultimele mesaje de dragoste primite de la Nosfe: „M-am trezit râzând, nu plângând”

Mădălina Crețan a fost invitată în cadrul emisiunii online pe care o prezintă Cornelia Ionescu și a vorbit despre ultimele luni din viața sa, dar și despre mesajele de dragoste pe care le-a primit din partea regretatului ei soț pe care le păstrează cu sfințenie și pe care le citește cu zâmbetul pe buze.

Citeste tot articolul »

12. Ursula von der Leyen: „Nu ne putem imagina viitorul UE fără Ucraina, Moldova și țările balcanice”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în cadrul unei conferințe de presă cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, că viitorul Uniunii Europene fără Ucraina, Republica Moldova și țările balcanice în componența sa este imposibil de imaginat.
Citeste tot articolul »

13. Kilogramele în plus, motiv de disperare pentru Vica Blochina. Și-a dorit să moară: „E foarte tristă povestea asta”

Vica Blochina a avut foarte mult de suferit din cauza kilogramelor în plus și și-a făcut curaj să vorbească despre acea perioadă grea din viața sa abia acum. Dansatoarea și-a dorit să moară, pentru că nu îi mai plăcea ceea ce vedea în oglindă. Ce a mai povestit!

Citeste tot articolul »

14. Mandatul lui Jens Stoltenberg la NATO va fi prelungit până la data de 1 octombrie 2024

Mandatul lui Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, la conducerea Alianței va fi prelungit pentru încă un an, până la data de 1 octombrie 2024. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Oana Lungescu.
Citeste tot articolul »

15. Care a fost primul loc de muncă al lui Cătălin Măruță. A spus-o chiar el: „Când am venit în București...”

Cătălin Măruță a vorbit, într-unul dintre podcast-urile sale, despre primul său loc de muncă pe care l-a avut când s-a mutat în București. Iată ce făcea prezentatorul de la Pro TV de la primele ore ale dimineții până seara!
Citeste tot articolul »

16. Cutremur în zona Brașovului. Cât de puternic a fost seismul și unde a fost resimțit

Un cutremur a avut loc în această după-amiază în regiunea Transilvania din România. Seismul a fost slab și a fost resimțit mai mult în zona Brașovului, a anunțat Institutul Național de Fizică a Pământului.

Citeste tot articolul »

17. Dana Roba, mesaj șocant din partea soacrei sale. Femeia a lăsat-o mască: „Și dacă eram în scaun cu rotile...”

Soacra Danei Roba a reușit să o șocheze de-a dreptul pe make-up artistă. Aceasta a povestit ce mesaj i-a transmis femeia, într-o intervenție pe care a avut în cadrul emisiunii Acces Direct. Iată ce a povestit!
Citeste tot articolul »

18. A fost identificată persoana care a fotografiat și a răspândit pe internet subiectele la BAC 2023. Ce spune Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei a anunțat că a fost identificată persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi care le-a publicat în mediul online. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Florin Lixandru, nu a oferit foarte multe detalii cu privire la situație. Acesta a fost audiat astăzi în Parlament cu privire la fraudele de la BAC.

Citeste tot articolul »

19. Atentat la Tel Aviv. Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Cel puțin nouă persoane au fost rănite

Un atac terorist a avut loc marți după-amiază la Tel Aviv. Un palestinian aflat la volanul unei mașini a intrat într-o mulțime de oameni în zona unui centru comercial din Tel Aviv. Incidentul s-a soldat cu mai multe victime.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---