Educație

Rezultate finale Evaluare Națională 2023, publicate de Edu.ro. Care sunt notele după contestații de la Capacitate

schedule 04 iul. 2023, 08:55

Rezultate finale Evaluare Națională 2023, publicate de Edu.ro. Care sunt notele după contestații de la Capacitate
Foto: Shutterstock

Rezultate finale Evaluare Naţională 2023. Ministerul Educaţiei publică notele după contestaţii obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Capacitate, pe site-ul edu.ro. Elevii trebuie să introducă codul de candidat.

Rezultate finale, după contestații, la Evaluarea Națională 2023

Elevii nemulţumiţi de notele la Evaluarea Naţională 2023 au putut depune contestaţie la centrele de examen sau prin mijloace electronice pe 28 iunie, între 16.00 - 19.00 şi pe 29 iunie, între 8.00 - 12.00.

Evaluarea Națională 2023 a început luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Conform calendarului afişat de către Ministerul Educației, probele au avut loc în perioada 19 - 22 iunie 2023. Rezultatele, înainte de contestații, au fost afişate pe 28 iunie, iar notele finale vor fi aflate de candidați pe 4 iulie.

La prima probă, cea de Limba și Literatura Română, elevii au primit cerințe în baza a două texte suport, anume „Limir - Împărat” de Ioan Slavici și „Deșertul pentru totdeauna” de Octavian Paler. Candidații au mai avut de făcut și o caracterizare de personaj. Examenul a continuat, miercuri, 21 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă a fost susținută, joi, 22 iunie. 

Ministerul Educației a publicat miercuri, 28 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2023, iar elevii şi-au aflat notele în baza unui cod unic.

Notele după contestații de la Evaluarea Națională 2023, afișate pe 4 iulie

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie. Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de evaluare națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de evaluare națională care cuprinde: 

  • codul candidatului;
  • unitatea de învățământ de proveniență;
  • notele obținute la fiecare probă scrisă;
  • media sau mențiunea "absent"/"eliminat din examen", după caz. 

Comisiile din unitățile de învățământ / centre de examen afișează/postează, utilizând codurile individuale ale candidaților care au depus contestații, notele obținute în urma rezolvării contestațiilor, la loc vizibil, la avizier și pe website-ul unității de învățământ. Comisiile din unitățile de învățământ / centre de examen tipăresc lista rezultatelor finale după contestații ale candidaților anonimizați și o afișează, conform calendarului cu semnătura președintelui și a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unității de învățământ și pe website-ul acesteia.

Rezultatele examenului de evaluare națională ale candidaților anonimizați sunt afișate și pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare. Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. 

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---