Speciale

Retrospectiva zilei 04 august 2023

schedule 05 aug. 2023, 01:21

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 04 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Marcel Boloş: „Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că reducerea cheltuielilor publice nu trebuie tratată drept o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare.
Citeste tot articolul »

2. Amenzi usturătoare pentru locuitorii de la bloc. Ce regulă trebuie să respecte pentru a nu fi amendați

O greșeală banală îi poate costa scump pe românii care locuiesc la bloc. Aceștia sunt obligați să respecte o regulă, dacă nu vor să se aleagă cu o amendă usturătoare.
Citeste tot articolul »

3. Marea enigmă: produsele reduse cu 50% se văd la Guvern, nu la raft. Clienții și Consiliul Concurenței nu le-au găsit în magazine după plafonare

Din 1 august și până pe 31 octombrie, adaosul comercial pentru mai multe alimente de bază este plafonat la 20%. Măsura hotărâtă de Guvern se vede, însă, numai la Guvern, nu și la raft. Clienții și monitorizările făcute de Consiliul Concurenței arată scăderi nesemnificative de prețuri la alimentele de bază. În schimb, premierul Marcel Ciolacu vede altfel și susține că prețurile, în unele magazine, s-au redus cu 50%. 

Citeste tot articolul »

4. Restricții de circulație în 12 județe pentru autovehiculele de peste 7,5 tone din cauza caniculei

Centrul Infotrafic a transmis că vineri, vor fi aplicate restricții de circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe drumurile din 12 județe ale țării, din cauza caniculei.
Citeste tot articolul »

5. Upwelling, fenomenul rar întâlnit pe litoralul românesc, în plină caniculă și temperaturi de 40 de grade Celsius. Ce spun specialiștii

Aproape întreaga țară se topește la temperaturi sufocante. Jumătate de țară a fost joi sub cod galben de caniculă, iar vineri, în sudul și vestul teritoriului, va fi cod portocaliu. Termometrele vor arăta 41 de grade Celsius. Noul val de foc a adus și un fenomen rar întâlnit pe litoralul românesc, numit de biologi „upwelling”. Cum explică specialiștii apariția sa și când se va răci vremea?

Citeste tot articolul »

6. Facturi mai mari la energie, din toamnă, pentru milioane de români. Scumpirile ar putea fi de aproape 20%

Aproape cinci milioane de familii ar putea plăti facturi mai mari din toamnă, în urma unei decizii luate de Guvern. Executivul ia în calcul să elimine plafonul de 68 de bani pentru cei care au un consum mic la curent, de până în 100 de kWh. Facturile s-ar putea scumpi astfel cu aproape 20%. Cât plătim acum la o factură de 90 kWh și cât am putea plăti în luna următoare? 
Citeste tot articolul »

7. Hoții de lemne continuă să defrișeze pădurile. Ministrul Mediului a solicitat modificarea Codului Silvic

Pădurile din România sunt tot mai puține din cauza hoților de lemne care înaintează tot mai mult și sărăcesc țara. Din această cauză, Ministerul Mediului a venit cu propunerea ca să fie introduse o serie de modificări la Codul Silvic.

Citeste tot articolul »

8. Dieta pe care Antonia o urmează cu sfințenie. Care este secretul cântăreței pentru a se menține în formă

În 2018, Antonia ocupa locul 8 în clasamentul celor mai frumoase femei din lume, realizat de una dintre cele mai prestigioase publicații, Independent Critics. Fără dubii, și prezent este una dintre cele mai dezirabile românce și, deși timpul a trecut, copiii au venit, cântăreața a reușit să se mențină într-o formă de invidiat. Ce dietă urmează? Află secretul prin care artista reușește să aibă o siluetă de vis. 
Citeste tot articolul »

9. Dronele maritime ucrainene au lovit portul comercial rusesc Novorossiisk. Moscova susține că dronele au fost distruse

Droneme maritime ucrainene au atacat, vineri dimineață, Novorossiisk, cel mai important port comercial rusesc de la Marea Neagră. Aparatele au fost distruse de navele de război rusești, a declarat Ministerul rus al Apărării. Moscova susține și că a anihilat 13 drone care vizau Crimeea. 

Citeste tot articolul »

10. De ce voiau rușii să invadeze România în anul 1968. Ce îl deranja pe Leonid Brejnev, liderul de la acea vreme

În august 1968, Uniunea Sovietică a lansat „Operațiunea Dunărea”. Trupele sovietice au intervenit în Cehoslovacia, iar dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a opus vehement acestei invazii. Pe lângă Cehoslovacia, rușii erau pregătiți să intre și în România, în orice moment. Iată adevăratul motiv pentru care sovieticii voiau să ne invadeze țara. 
Citeste tot articolul »

11. Damen se retrage din administrarea Șantierului Mangalia. „Nu a existat niciun tip de ajutor din partea partenerului român”

Compania Damen a anunţat că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român cu privire la Şantierul Mangalia.

Citeste tot articolul »

12. Violeta Bănică, în centrul unei dispute, pe Instagram. Andreea Marin a sărit în apărarea sa: „Am avut mereu bun simț...”

Violeta, fiica Andreei Marin, a fost în centrul unei dispute pe pagina de Instagram a prezentatoarei tv. Andreea Marin a sărit imediat în apărarea fiicei sale.
Citeste tot articolul »

13. Cât costă verigheta Gabrielei Prisăcariu? Bijuteria este încrustată cu diamante

Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu s-au căsătorit religios weekendul trecut, iar internauții nu au putut trece cu vederea verigheta superbă a fotomodelului.
Citeste tot articolul »

14. Drumurile din țară, pavate cu cruci uriașe. Cine s-ar afla în spatele lor

Zeci de cruci uriașe au fost ridicate, în ultimii ani, pe marginea drumurilor țării noastre. Biserica nu și le asumă, dar spune că în spatele lor ar fi un om important de afaceri. Monumentele, însă, nu au autorizație, iar drumarii se tem că ar putea să se prăbușească de la vânt, ori să blocheze vizibilitatea șoferilor. 

Citeste tot articolul »

15. Consiliul Concurenței analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează procedura prin care grupul de magazine Carrefour intenționează să preia Romania Hypermarche S.A., compania care operează lanțul de hypermarketuri „Cora”.
Citeste tot articolul »

16. Reacția lui Rafila, după ce premierul Ciolacu i-a cerut schimbări la CNAS: ”Nu vreau să detaliez. E un drum, nu o decizie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a venit cu o reacție după ce premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat restructurarea CNAS. Oficialul a declarat că reorganizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate presupune multă muncă și birocrație și că presupune ”un drum, nu o decizie”.
Citeste tot articolul »

17. Frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar

Magistrații Tribunalului București au decis că frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar în dosarul în care sunt judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Hotărârea judecătorilor vine după patru luni în care cei doi milionari au stat în arest la domiciliu, în vila luxoasă din Voluntari. 
Citeste tot articolul »

18. Citate despre viață. Cele mai frumoase citate despre viață care te vor motiva și inspira

Citate despre viață. Viața este un drum plin de surprize, cu bune și rele, cu urcușuri și coborâșuri. Însă depinde doar de noi, oamenii, dacă suntem în stare să le facem față provocărilor și greutăților ce ne apar în cale.

Chiar dacă rutina zilnică ne face să nu ne mai bucurăm și să uităm cât este de frumoasă viața, uneori cuvintele ne pot trezi la realitate. Citatele pot servi drept inspirație, motivație și încurajare pentru a-ți trăi viața în cel mai frumos mod posibil.

Am pregătit o listă cu citate despre viață pentru toate gusturile. Poți să îți faci ziua mai bună cu citate celebre despre viață, cu citate motivaționale despre viață, citate în engleză, citate amuzante. Fă unul din citate motivația ta pentru viitor.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---