Politic

Marcel Boloş: „Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră”

schedule 04 aug. 2023, 07:28

Marcel Boloş: „Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră”
Digi 24 HD/Youtube

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că reducerea cheltuielilor publice nu trebuie tratată drept o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare.

Marcel Boloș, despre reducerea cheltuielilor publice

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Boloș susține că Guvernul României trebuie să gestioneze cu grijă resursele publice pentru a promova o creștere economică.

"Guvernul României trebuie, mai mult decât oricând, să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă.", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii sale cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), ministrul a vorbit despre aceste idei.

„Am împărtăşit această viziune astăzi (joi, n.r.) cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii", a mai transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul a menționat mai multe motive pentru care trebuie să fie reduse cheltuielile publice. Potrivit ministrului Finanţelor, cheltuielile publice mari duc la deficit bugetar şi la creşterea datoriilor guvernamentale. Din această cauză este afectată încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie.

De asemenea, Marcel Boloş a a mai menționat că povara datoriilor acumulate acum va cădea mai apoi pe umerii viitoarelor generaţii. Dar totodată, cheltuielile publice excesive pot duce la o creştere a masei monetare în economie, lucru care poate determina diminuarea puterii de cumpărare a românilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---