Social

Consiliul Concurenței analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour

schedule 04 aug. 2023, 13:10

Consiliul Concurenței analizează preluarea magazinelor Cora de către Carrefour
Olga Marc / Shutterstock.

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează procedura prin care grupul de magazine Carrefour intenționează să preia Romania Hypermarche S.A., compania care operează lanțul de hypermarketuri „Cora”.

Carrefour intenționează să preia magazinele Cora

În primă fază, tranzacția a fost analizată de Comisia Europeană, mai ales că sunt implicate companii care efectuează activități în mai multe țări. Însă din cauza faptului că piața din România este cea mai afectată de această operațiune, autoritatea română de concurență s-a oferit să preia cazul. Analiza se face la nivel național, iar decizia a fost luată de forul european.

Prin urmare, este necesar ca tranzacția să fie autorizată de Consiliul Concurenţei, după care se va evalua operațiunea cu scopul de a stabili compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal şi pentru a emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Carrefour Nederland B.V. este filiala olandeză a grupului de magazine Carrefour, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața comercializării cu amănuntul de bunuri de consum.

Carrefour deține pe piață unități care acoperă toate formatele de vânzare cu amănuntul: hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, magazine cash & carry și soft discount.

Romania Hypermarche S.A. este parte din grupul belgian Louis Delhaize, companie care se ocupă în special de comerțul cu amănuntul. În România, firma deține hipermarketurile „Cora” și magazinele de proximitate „Cora Urban”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---