Externe

Dronele maritime ucrainene au lovit portul comercial rusesc Novorossiisk. Moscova susține că dronele au fost distruse

schedule 04 aug. 2023, 11:08

Dronele maritime ucrainene au lovit portul comercial rusesc Novorossiisk. Moscova susține că dronele au fost distruse
Foto: Captura SHOT/Telegram

Droneme maritime ucrainene au atacat, vineri dimineață, Novorossiisk, cel mai important port comercial rusesc de la Marea Neagră. Aparatele au fost distruse de navele de război rusești, a declarat Ministerul rus al Apărării. Moscova susține și că a anihilat 13 drone care vizau Crimeea. 

Dronele maritime ucrainene au lovit Novorossiisk, cel mai important port comercial rusesc de la Marea Neagră

Atacul de la portul Novorossiisk, o premieră, de altfel, a determinat oprirea temporară a mișcării navelor, conform Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port. Internauții au raportat, pe o rețea socială rusă, că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiisk. 

În cazul în care se confirmă, acesta ar fi primul atac al armatei ucrainene asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Apărarea aeriană rusă a doborât, de asemenea, vineri dimineață, 10 drone ucrainene deasupra Crimeei și a distrus alte trei cu ajutorul bruiajului electronic, a transmis agenția TASS, care citează Ministerul rus al Apărării.

Compania Caspian Pipeline Consortium, care încarcă ţiţei pe petrolierele din Novorossiisk, afirmă că portul a interzis, pentru puțin timp, orice mișcare a navelor. Consorțiul a menționat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcarea petrolului a continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.

Înregistrări video publicate pe o pagină online locală și difuzate de postul de știri online rusesc arată mișcarea navelor în largul coastei, cu zgomotul unor focuri de armă venind din direcția mării. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---