Externe

Operațiune militară israeliană la Spitalul Al-Chifa din Gaza stârnește controverse internaționale

schedule 18 mar. 2024, 10:24

Operațiune militară israeliană la Spitalul Al-Chifa din Gaza stârnește controverse internaționale
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Forțele israeliene au efectuat o operațiune la Spitalul Al-Chifa din Gaza, vizând comandanți Hamas, cu eforturi de a minimiza victimele civile.

Forțele israeliene au efectuat o operațiune militară la Spitalul Al-Chifa din Gaza, susținând că în această locație s-ar ascunde comandanți de rang înalt ai grupării Hamas. Conform comunicatelor IDF (Forțele de Apărare Israeliene), operațiunea a fost descrisă ca fiind de mare precizie și limitată la anumite zone ale spitalului, cu scopul de a evita rănirea civililor și a personalului medical.

Martorii oculari au raportat prezența a peste 45 de tancuri și vehicule blindate israeliene în jurul spitalului, iar unii au descris scene de panică și lupte în zona respectivă. Înregistrări audio și postări pe rețelele sociale au evidențiat intensitatea focurilor de armă și prezența soldaților în interiorul complexului, unde au fost raportate victime și arestări.

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a catalogat acțiunea ca fiind o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, având în vedere că spitalele beneficiază de protecție în timp de război. Înainte de conflict, spitalul Al-Chifa era cea mai mare unitate medicală din regiune, iar în prezent adăpostește sute de palestinieni strămutați.

Israelul a insistat că operațiunea a fost necesară pentru a răspunde la amenințările teroriste și a acuzat Hamas că folosește facilitățile medicale ca acoperire pentru activitățile sale militare, o acuzație negată de gruparea armată. Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a subliniat că scopul nu este de a face rău civililor și a promis furnizarea de alimente, apă și alte provizii necesare celor afectați de operațiune.

Comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare evoluțiile din regiune, în contextul în care tensiunile dintre Israel și Hamas continuă să escaladeze.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---