Locale Politic

Nicuşor Dan asigură că viitorul primar al Capitalei va prelua o administrație fără datorii curente

schedule 29 feb. 2024, 14:25

Nicuşor Dan asigură că viitorul primar al Capitalei va prelua o administrație fără datorii curente
Foto: Nicușor Dan/Facebook.com
Primarul Nicuşor Dan asigură că succesorul său nu va avea probleme cu datorii curente, datorită eșalonării și gestiunii financiare responsabile.

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a făcut o declarație importantă în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, asigurând că primarul care îi va succeda în funcție în octombrie 2024 nu va întâmpina probleme legate de datorii curente. În pofida unor obligații financiare existente, edilul a subliniat că acestea sunt eșalonate și nu prezintă un risc iminent pentru finanțele orașului.

„Evident, primăria Capitalei are datorii. Are datoria la Costanda, la Otokar, are o datorie la STB, însă aceste datorii sunt eşalonate, nu există riscul ca vreunul dintre creditorii primăriei să vină mâine sau poimâine să blocheze conturile primăriei”, a explicat Nicuşor Dan. El a oferit asigurări că, spre deosebire de situația financiară pe care a întâlnit-o la începutul mandatului său în octombrie 2020, când datoriile curente ale Municipiului Bucureşti se ridicau la 3 miliarde de lei și conturile erau blocate, actualmente nu există astfel de impedimente care să inhibe investițiile.

Această promisiune vine în contextul în care Nicuşor Dan a fost întrebat despre posibilitatea ca viitorul primar să se confrunte cu datorii curente, în cazul în care actualul edil nu va câștiga alegerile. Răspunsul său categoric a fost că nu vor exista astfel de datorii curente, sugerând că administrația sa a pus bazele unei gestiuni financiare mai responsabile și a unei planificări eficiente a datoriilor orașului.

În încheiere, Nicuşor Dan a subliniat că, în prezent, conturile primăriei nu sunt blocate, permițând astfel administrației locale să continue să facă investiții și să își îndeplinească angajamentele față de cetățenii Capitalei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---