Politic

Nicolae Ciucă, despre alegerile din 2024: „Cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare”

schedule 05 dec. 2023, 11:20

Nicolae Ciucă, despre alegerile din 2024: „Cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare”
LCV / Shutterstock

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că cinci rânduri de alegeri într-un singur an sunt foarte obositoare şi este necesară o decizie politică în acest sens.

Nicolae Ciucă, despre alegerile care urmează în 2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că cetățenii români ar putea obosi de cinci rânduri de alegeri și într-un final, aceștia nu vor mai ieși la vot. În viziunea lui, sunt prea multe alegeri într-un singur an.

Ciucă susține că desfășurarea alegerilor are la bază un suport legislativ, iar decizia calendarului electoral se stabileşte prin hotărâre de guvern. Anterior, au fost discutate mai multe elemente de calendar electoral pentru anul viitor, fiind luate în calcul mai multe opţiuni.

„Ceea ce vă pot spune este următorul aspect: analiza noastră absolut generală, fără să ne ducem pe date, pe termene şi aşa mai departe, ne-a relevat faptul că pentru orice om aproape cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare şi apare această problemă ca la final oamenii să fie atât de uzaţi, ca să folosesc acest termen, şi de sătui de ceea ce poate să însemne campania electorală, ca partea finală a alegerilor să ne găsească fără prea mulţi votanţi.
Motiv pentru care este bine să gândim, să analizăm, să luăm o decizie politică faţă de numărul rândurilor de alegeri la care vom solicita populaţia să vină să îşi exercite dreptul", a afirmat liderul PNL Nicolae Ciucă.

Cu privire la comasarea unora dintre alegeri, Nicolae Ciucă are o atitudine pozitivă, motivând că acest lucru "este şi legal, şi benefic, şi economic", deoarece ar contribui la scurtarea perioadei destinate alegerilor şi astfel se vor cheltui mai puţini bani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---