Politic Locale

Nicolae Ciucă deschide discuția pentru un posibil candidat comun PNL-PSD la Prezidențiale

schedule 05 mar. 2024, 08:27

Nicolae Ciucă deschide discuția pentru un posibil candidat comun PNL-PSD la Prezidențiale
LCV / Shutterstock
Nicolae Ciucă, liderul PNL, discută posibila candidatură comună cu PSD pentru prezidențiale, subliniind importanța deciziei populare.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în discuție posibilitatea unui candidat comun cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru alegerile prezidențiale din acest an. Într-o recentă apariție televizată, Ciucă a subliniat importanța evaluării rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare înainte de a lua o decizie finală în această privință.

Subliniind că funcția prezidențială este de o importanță majoră pentru cetățenii României, Ciucă a menționat că alegerea candidatului nu trebuie să fie rezultatul unei negocieri între partide, ci o decizie a poporului. Totodată, președintele PNL a reiterat că partidul său are o istorie îndelungată și o contribuție semnificativă la dezvoltarea națiunii, motiv pentru care nu ar trebui să se retragă din cursa prezidențială.

În contextul zvonurilor despre presiuni din partea premierului PSD, Marcel Ciolacu, pentru un candidat comun, Ciucă a recunoscut că în cadrul coaliției de guvernare au loc discuții, dar a subliniat că orice presiuni sunt gestionate prin negocieri și argumente solide. Acesta a accentuat dorința de a menține identitatea fiecărui partid în cadrul coaliției care își asumă responsabilitatea stabilității țării.

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru luna septembrie, cu primul tur pe data de 15 septembrie și al doilea tur pe 29 septembrie. Calendarul electoral pentru acest an include, de asemenea, alegerile europarlamentare și locale pe 9 iunie, urmate de alegerile parlamentare pe 8 decembrie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---