Externe

Joe Biden exprimă condoleanțe familiei lui Aleksei Navalnîi și anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

schedule 23 feb. 2024, 10:14

Joe Biden exprimă condoleanțe familiei lui Aleksei Navalnîi și anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei
Gints Ivuskans / Shutterstock
Biden întâlnește familia Navalnîi, condolează și anunță sancțiuni împotriva Rusiei pentru moartea lui Aleksei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avut o întâlnire emoționantă cu Iulia Navalnaia și fiica ei, Daria, în care a transmis condoleanțe familiei opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a decedat recent în detenție. Întâlnirea, care a avut loc în California, a fost confirmată de Casa Albă și personal de președintele Biden prin intermediul unui mesaj pe rețelele sociale.

În cadrul întâlnirii, Joe Biden a exprimat admirația sa pentru curajul lui Aleksei Navalnîi și a subliniat că moștenirea acestuia va continua prin cei care luptă pentru democrație și drepturile omului în Rusia. Familia Navalnîi a fost lăudată pentru forța și rezistența arătată în aceste momente dificile.

Pe lângă exprimarea condoleanțelor, administrația americană a anunțat că va impune noi sancțiuni majore împotriva Rusiei ca reacție la moartea lui Navalnîi, represiunea și agresiunea Rusiei, precum și războiul din Ucraina. Aceste sancțiuni vor fi direcționate atât împotriva celor responsabili de moartea lui Navalnîi, cât și împotriva „mașinii de război” a lui Putin, având scopul de a intensifica presiunea internațională asupra Kremlinului.

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus, a transmis și ea un mesaj puternic prin intermediul rețelelor sociale, declarând că va continua munca soțului ei și că va lupta pentru o Rusie liberă și democratică. Mesajul său a fost un apel la unitate și rezistență în fața represiunii.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---