Politic Social

Iohannis, despre șirul de demisii: „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment”

schedule 17 iul. 2023, 18:03

Iohannis, despre șirul de demisii: „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment”
Drop of Light / Shutterstock

Președintele României, Klaus Iohannis, intervine în scandalul cu privire la azilele groazei și solicitările de demisie a mai multor miniștri. După ororile descoperite în casele de bătrâni, s-au solicitat demisiile ministrului Marius Budăi și a Gabrielei Firea. Însă PSD a cerut și demisia Ralucăi Turcan, care în trecut a ocupat funcția de ministru al Muncii.

Iohannis, despre demisiile în urma cazul cu azilele de bătrâni

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în cazul demisiilor care au avut loc în urma cazului cu azilele de bătrâni din țară. Acesta spune că sunt suficiente momentan și este mai important ca persoanele care se fac responsabile de aceste tragedii să plătească cu vârf si îndesat.

„Acum cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. E important să se găsească persoanele care se fac vinovate de grozăviile descoperite”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă e cazul și a unei demisii a Ralucăi Turcan de la Ministerul Culturii.

Șeful statului a mai menționat că cel mai probabil, miercuri va avea loc depunerea jurământului celor doi miniștri, lucru ce semnifică că va accepta noile propuneri.

Premierul m-a informat de intenția de a propune două persoane. Probabil miercuri vor depune jurământul”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații în contextul Summitului UE-CELAC.

În câteva minute va începe Summitul istoric Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene, prescurtat CELAC. Obiectivul principal al acestuia este de a reînnoi și a consolida parteneriatul între regiunile și statele noastre. România a contribuit substanțial la pregătirea acestei reuniuni de nivel înalt, inclusiv prin contactele pe care eu le-am avut cu omologii mei cu ocazia vizitelor întreprinse în regiune în acest an. Uniunea Europeană și statele Latino-Americane și Caraibiene sunt aliați-cheie în susținerea ordinii internaționale bazate pe reguli și a principiilor Cartei ONU. Sunt convins că discuțiile din aceste două zile vor apropia și mai mult regiunile noastre” a punctat Iohannis.

Care sunt cerințele UE

Liderul de la București spune că lumea s-a schimbat extrem de mult în ultimul an și jumătate. Din această cauză, președintele spune că trebuie să existe o colaborare îndeaproape pentru a promova și aborda interesele și provocările comune cu care se confruntă România la nivel global.

„Trebuie să asigurăm soliditatea relațiilor noastre pe termen lung. Având în vedere războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, voi susține și la acest Summit că trebuie să acționăm în solidaritate cu poporul ucrainean și voi pleda pentru a sprijini independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei. Uniunea Europeană prezintă astăzi statelor din America Latină și Caraibe o ofertă concretă și substanțială, iar România este un susținător activ al acesteia.”, a completat Iohannis.
În primul rând, Uniunea Europeană dorește consolidarea dialogului politic, unindu-ne în jurul valorilor și intereselor noastre comune pentru a promova împreună pacea, securitatea și democrația. Voi susține necesitatea de a gestiona mai bine provocările cu care ne confruntăm, dar și de a valoriza mai eficient oportunitățile de cooperare. În al doilea rând, trebuie să aprofundăm relațiile economice, inclusiv cele comerciale, pentru a aduce beneficii concrete cetățenilor din regiunile noastre. Voi susține că este nevoie de proiecte concrete, care să genereze valoare adăugată pentru comunitățile locale și noi locuri de muncă, care să protejeze mediul și să sprijine transformarea ecologică și digitală a economiilor noastre. Voi accentua, și în acest context, necesitatea combaterii schimbărilor climatice. România are disponibilitatea deplină de a împărtăși bune practici în domenii-cheie, precum pregătirea răspunsului la dezastre, și voi sublinia acest lucru și în reuniune. În al treilea rând, trebuie să consolidăm în continuare legăturile interumane, acesta fiind fundamentul parteneriatului nostru. Voi susține activ dinamizarea schimburilor și creșterea oportunităților pentru tinerii din cele două regiuni, inclusiv în domeniul educației. Mai multe despre toate discuțiile de la Summit veți afla pe parcursul acestor două zile”, a conchis șeful statului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---