Politic

Iohannis, despre atacurile din Israel: "România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete împotriva Israelului"

schedule 07 oct. 2023, 11:49

Iohannis, despre atacurile din Israel: "România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete împotriva Israelului"

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineață împotriva Israelului.

Klaus Iohannis, despre atacurile de sâmbătă dimineață din Israel

"România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineață împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul în aceste momente teribile. Gândurile noastre sunt la familiile victimelor și la cei care sunt sub atac", a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Sâmbătă dimineață, în mai multe orașe din Israel au răsunat sirenele de avertizare. Teroriștii palestinieni au lansat atacuri cu rachete din Fâșia Gaza asupra orașelor din Israel.

În urma acestui atac a fost pus capăt unui armistiţiu care a fost respectat până în prezent, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai.

"Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern", au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ în această dimineaţă.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că teroriștii palestinieni din gruparea Hamas a declanşat "un război împotriva statului Israel", iar liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea „Operaţiunii Potopul Al-Aqsa" împotriva Israelului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---