Politic

Președintele Klaus Iohannis răspunde întrebărilor privind utilizarea unui avion de lux pentru vizita în Coreea de Sud

schedule 23 apr. 2024, 11:44

Președintele Klaus Iohannis răspunde întrebărilor privind utilizarea unui avion de lux pentru vizita în Coreea de Sud
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Președintele României, Klaus Iohannis, apără folosirea unui avion privat pentru vizita în Coreea de Sud, negând legătura cu economia națională.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost interpelat recent cu privire la alegerea mijlocului de transport pentru vizita sa oficială în Coreea de Sud. În contextul întrebărilor legate de starea economiei românești și alegerea unui avion de lux pentru deplasare, președintele a răspuns: „În primul rând, economia României nu şchioapătă, ci creşte în continuare și nu cred că putem să facem o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, în interesul și pentru România”.

Când a fost întrebat din nou despre motivul pentru care a optat pentru un avion de lux, Klaus Iohannis a replicat: „Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”. În plus, președintele a menționat că există de mult timp o solicitare pentru achiziționarea unei aeronave prezidențiale, dar niciun guvern nu a considerat oportună o astfel de achiziție până în prezent.

În fața criticilor legate de modul de călătorie și cheltuielile aferente, Klaus Iohannis a subliniat că toate deplasările sale sunt publice, justificate, în interes național și în conformitate cu legislația.

Președintele României, însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, a efectuat o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud, începând cu data de 22 aprilie. Acesta a sosit la Seul cu un avion privat de tip Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg. În delegația oficială care l-a însoțit pe președinte s-au aflat trei miniștri, care au călătorit separat, cu zboruri de linie, conform surselor guvernamentale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---