Social

Două fete de 15 ani s-au ucis în Uricani. Tatăl uneia dintre adolescente nu a mai așteptat salvatorii și s-a dus spre fosta fabrică/Motivul din spatele tragediei

schedule 11 dec. 2023, 08:11

Două fete de 15 ani s-au ucis în Uricani. Tatăl uneia dintre adolescente nu a mai așteptat salvatorii și s-a dus spre fosta fabrică/Motivul din spatele tragediei
Foto: Capturi Antena 3

Două fete de 15 ani s-au sinucis împreună în Uricani. Tragedia a şocat întreaga comunitate. În ultimul mesan, adolescentele s-au plâns că au fost victime ale bullyingului. Ancheta va stabili și dacă acestea au consumat substanțe interzise înainte să se urce pe acoperișul unei fabrici dezafectate. 

Cu doar câteva ore înainte de a-și lua viața, fetele de 15 ani din Uricani au petrecut împreună cu prietenii. La scurt timp după, au mers în Lupeni, în zona unei fabrici dezafectate.

Pentru a ajunge la ruinele fostei uzine Vâscoza, cea mai mare fabrică de mătase artificială din comunism, de la drumul principal trebuie să mergi pe jos aproape 15 minute printre ruine și bălării și să cobori o vale abruptă. 

Înainte de a sări în gol, în jurul ore 17:00, una dintre fete și-a sunat mama și i-a spus unde este și ce vrea să facă. Femeia a sunat la 112. „Poate fi considerat un strigăt de ajutor, un gest care să spună - parcă n-aş vrea să fac asta. Ajutaţi-mă!”, a declarat Gabriela Maalouf, psiholog. Tatăl fetei nu a mai aşteptat intervenţia salvatorilor și a plecat spre fabrică. 

„A coborât, a urcat în maşină şi a plecat la locul faptei, la Lupeni. De la Uricani până în zona în care s-a întâmplat în Lupeni, sunt vreo 7 kilometri”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primar Uricani.

Fetele au lăsat un bilet de adio, mesaj în care au dat de înțeles că au fost victime ale bullyingului. Tatăl care a încercat să își salveze fiica nu a mai putut face nimic.

„A ajuns el primul cu un pompier. Înaintea tuturor, da”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primar Uricani. 

Medicii de la Ambulanță care au venit imediat după tatăl uneia dintre adolescente au încercat să o resusciteze pe una dintre fete, dar fără succes.

„Polițiștii au identificat trupurile celor două minore, în vârstă de 15 ani, din Uricani, față de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul, iar față de cea de-a doua, echipele medicale încercând protocolul de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat”, a transmis Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Teoretic, fabrica dezafectată trebuia să fie păzită, însă sâmbătă seară nu se afla acolo niciun gardian. „Dacă erau paznicii aici, credeţi că se mai întâmpla asta?”, a declarat administratora spaţiului.

Adolescentele de 15 ani au fost colege de clasă până în clasa a opta. De un an, mergeau la licee diferite, dar au păstrat relația strânsă. 

„Cele două eleve frecventau şcoala cu regularitate şi nu au prezentat, nu au avut comportamente sau, ştiu eu, simptome care să atragă atenţia”, a declarat Maria Ştefănie, Inspector Şcolar General Hunedoara.

Bullyingul este una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori. Ei vor trebui să stabilească și dacă cele două adolescente consumaseră substanțe interzise înainte de a se sinucide. 

Psihologii îi îndeamnă pe părinți să discute cu adolescenții de fiecare dată când observă o schimbare de comportament. Specialiștii avertizează să suicidul este a treia cauză de deces în rândul tinerilor. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---