Proiecte Special Showbiz

De ce s-a sinucis Mălina Olinescu. A trecut prin momente grele în ultimii ani de viață

schedule 14 sept. 2023, 14:08

Vestea morții Mălinei Olinescu a produs o undă de șoc în lumea muzicii românești. Cântăreața s-a aruncat în gol, în noaptea de 12 decembrie 2011. A avut același sfârșit ca tatăl său, actorul Boris Olinescu, care s-a sinucis în același mod, în 1981. 

Mălina Olinescu a decis că nu mai vrea să trăiască. De ce s-a sinucis

Mălina Olinescu s-a aruncat de la etajul șase al blocului în care locuia, din zona Gării de Nord. Medicii au găsit-o pe solistă întinsă pe asfalt, fără suflare, îmbrăcată în haine de casă, la puțin timp după miezul nopții. 

„Așteptam din lună în lună așa ceva fiindcă ne spunea că o s-o facă”, declara artistul Călin Geambașu, prieten cu Mălina. 

Cu trei ani înainte de sfârșit, cântăreața a trecut printr-un divorț dureros de Dan Stesco, clăparul trupei Compact. Ulterior, pentru scurt timp, și-a găsit liniștea alături de Sebastian Truță. 

Cu un an în urmă, în apropierea Crăciunului, Mălina Olinescu a ajuns la spital și a fost diagnosticată cu sindrom anxios depresiv. Ea a refuzat internarea și a continuat tratamentul acasă. 

De aici și dovezile găsite de anchetatori în apartamentul său, după sinucidere: multe cutii de antidepresive și sticle de alcool desfăcute. 

Din primele date ale anchetei a rezultat că moartea a fost violentă, anume o fractură craniană, o hemoragie meningo-cerebrală, dar și multe fracturi costale, fracturi de membre, fracturi de bazin și fracturi viscerale. 

„Numai atâta vă pot spune: că sunt într-un vis urât, un coșmar din care nu pot să mă trezesc!”, au fost primele declarații ale Doinei Spătaru oferite jurnaliștilor.

Tatăl ei s-a sinucis în același mod

Vestea că Mălina Olinescu s-a stins i-a șocat pe compozitorii din Constanța care au cunoscut-o pe artistă, îndeosebi că aceasta urcase de mai multe ori pe scena Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia. 

„Eu am colaborat cu mama ei, artista Doina Spătaru, şi o ştiam şi pe Mălina. Sunt încă şocat. Şi tatăl ei s-a sinucis în acelaşi fel. Fetele erau foarte mici când s-a întâmplat tragedia, dar asta nu se poate uita niciodată.
Am auzit că ea spunea de ceva vreme că vrea să-şi ia viaţa. Este o mare pierdere, mă gândesc acum ce-o fi în sufletul Doinei. Era o artistă foarte bine pregătită”, declara compozitorul Dumitru Lupu. 

Din punctul său de vedere, dispariția subită a vedetei nu a avut legătură cu faptul că, în ultima perioadă, aceasta intrase într-un con de umbră. 

„Lucrul acesta se întâmplă cu toţi artiştii. Nu era cazul ei să fie într-un coborâş. Titus Munteanu spunea despre ea că a fost o revelaţie a Şcolii Vedetelor. Era o fată deosebită, o foarte bună interpretă, cu un timbru pe care-l recunoşteai la radio”, a completat Dumitru Lupu, compozitor. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---