Showbiz

Cum a învins Loredana Groza frica de bătrânețe și de moarte: „Cu toții ajungem tot în pământ”

schedule 06 ian. 2024, 09:54

Cum a învins Loredana Groza frica de bătrânețe și de moarte: „Cu toții ajungem tot în pământ”
Sursa foto: Instagram Loredana Groza

Loredana Groza a povestit, în cadrul unui podcast în care a fost invitată recent, cum a reușit să învingă frica de bătrânețe și de moarte. Artista nu se teme de nimic, în momentul de față.

Loredana Groza, despre frica de moarte

Loredana Groza este una dintre cele mai mari și cunoscute artiste de la noi din țară. Are o carieră de ani buni în spate, o viață la care mulți doar visează și o familie de care este mândră. Ajunsă la vârsta de 53 de ani, cântăreața a învățat foarte multe lucruri despre ea, dar și despre lumea din jurul ei, iar recent invitată fiind în podcast-ul lui Mihai Morar a vorbit despre câteva aspecte importante, inclusiv despre modul în care a reușit să scape de frica de bătrânețe și de moarte, pe care aproape toți oamenii o au la un moment dat.

Unul dintre lucrurile pe care le face, pentru a scăpa de aceste gânduri este acela de a trăi fiecare zi ca și cum ar fi ultima pe care o mai mare, iar acest exercițiu o ajută extrem de tare. Trăind ca și cum ar muri mâine, ea reușește să facă lucrurile la un alt nivel și mult mai intens.

De asemenea, are mereu sfaturi pentru copilul ei pentru care nu își dorește nimic altceva decât să trăiască în adevăr și să nu facă pe plac celor din jurul său.

„Nu îmi mai este frică de bătrânețe. Pentru că trăiesc în fiecare zi ca și când e ultima mea zi pe pământ, sună dramatic, dar am făcut acest exercițiu și să știi că e cutremurător. Adică, să spui 'Mâine la ora x nu voi mai fi aici'. Ce faci în aceste ore? Ce le spui copiilor? Care e scrisoarea pe care o lași?' Eu îi spun copilului meu să trăiască în adevăr, în primul rând, să nu se mintă și să nu facă pe plac altora.
Spun să facă lucruri fără să aștepte să primească ceva în schimb. Pentru că atunci sufletul tău e curat și liber și întotdeauna să găsească soluția care îi ajută și pe cei din jur, pentru că de multe ori gândim doar pentru noi.  Eu sunt tu și tu ești eu, noi suntem împreună în viața asta, suntem bucățele de viață. Încercăm să ne separăm cu ziduri, cu tot felul de prejudecăți, de religii, concepte, culoarea pielii, dar suntem împreună”, a declarat Loredana Groza, în podcast-ul moderat de Mihai Morar.

Loredana Groza a mai precizat și că un singur lucru este cert și anume că toți ajungem în pământ, doar că societatea îi face pe oameni să creadă cu moartea nu există, iar ei trăind în felul acesta ajung să dea dovadă de aroganță, ceea ce după părerea sa nu este deloc un comportament sănătos.

”Și cu toții ajungem tot în pământ. Societatea ne face să credem că nu există moarte, nu vorbește nimeni despre asta. Vorbim doar despre cum să ne distrăm. Trebuie să știm că întotdeauna e un lucru sigur, acela că murim. Faptul că oamenii se cred nemuritori le dă și această aroganță”,  a mai zis artista.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---