Speciale

Cât plătesc turiștii pentru un Crăciun la malul mării. Bucătarii au pregătit meniuri speciale pe bază de pește și fructe de mare

schedule 24 dec. 2023, 09:58

Cât plătesc turiștii pentru un Crăciun la malul mării. Bucătarii au pregătit meniuri speciale pe bază de pește și fructe de mare
Foto: Capturi Euronews Romania/YT

Cei care vor să aibă parte de liniște, dar și de un cadru neconvențional pentru acest Crăciun, merg la mare, departe de stațiunile aglomerate de la munte. Hotelurile sunt deschise pe tot parcursul anului și au pachete speciale pentru cei care vor să se relaxeze la malul mării și să se bucure de un răsfăț culinar. Cum contextul este altul, turiștii vor fi primiți nu cu lebăr, caltaboși sau sarmale, ci cu pește gătit în toate felurile. Totuși, fructele de mare sunt în topul preferințelor din meniu. 

Turiștii știu că marea este frumoasă și iarna, așa că, în acest an, de Crăciun, mulți au ales malul mării în loc de vreo pârtie. Iar cei care au ales să vină la mare au și ei parte de activități de care să se bucure în tihnă. Un masaj la spa, o degustare de vinuri sau o plimbare pe faleză. 

„Turiştii sunt interesaţi să îşi petreacă sărbătorile într-un loc mai liniştit, ştim că e o mare diferenţă între ceea ce se întâmplă pe litoral faţă de Valea Prahovei sau alte destinaţii mai populare.
Hotelurile care au centre SPA sunt cele mai solicitate, ele având un grad de ocupare de peste 80% pentru perioada următoare, până la sfârşitul anului”, Ștefan Necula, manager agenție de turism, Observator
„Organizăm mese atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Avem un meniu specific pescăresc, putem găsi în meniu bibanul, dorada, fructele de mare”, Radu Orfin, angajat. 
„Avem un meniu mediteranean, veţi găsi fructe de mare, peşte, paste, avem o gamă variată de băuturi, vinuri, cocktail uri”, Ioana Abdul, reprezentant local. 

Pentru o cameră de hotel, turiştii scot din buzunar între 250 și 350 de lei. Cei care vor mai multă intimitate pot închiria un apartament. Un apartament cu bucătărie, dormitor, living și terasă spre portul Tomis costă 100 de euro. 

Multe au fost deja cumpărate de turiștii care si-au planificat noaptea dintre ani in centrul vechi al oraşului. În prima zi de Crăciun, temperaturile vor trece de 10 grade Celsius. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---