Showbiz

Care a fost intriga scandalului dintre Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor. Actrița afirma că Tribunul a inventat totul

schedule 23 nov. 2023, 12:37

La începutul anului 1999, a izbucnit un scandal mediatic în România, ce a ținut primele pagini ale ziarelor și a crescut audiențele talk-show-urilor vremii. Actrița Rona Hartner era acuzată de către Corneliu Vadim Tudor că aceasta ar fi întreținut relații amoroase cu președintele Emil Constantinescu. Subiectul a ajuns chiar și în presa internațională și a determinat-o pe artistă să părăsească țara natală și să se stabilească la Paris. Dar cum a evoluat totul? 

Controverse din trecut: care a fost intriga scandalului dintre Rona Hartner și Corneliu Vadim Tudor

Rona Hartner a fost acuzată, în 1999, de președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, că ar fi întreținut relații intime cu președintele Emil Constantinescu. Varianta neaoșă a scandalului Lewinsky a ajuns chiar și în presa internațională. 

Pentru a da dreptul la replică ambelor personaje implicate în scandal, dar și pentru a avea în emisiunea sa subiectul „fierbinte” al acelor vremuri, jurnalistul Marius Tucă a invitat-o în emisiunea sa pe Rona Hartner pentru a-l confrunta pe Tribun. 

Corneliu Vadim Tudor susținea că are în posesie jurnalul intim al actriței, în care era descrisă presupusa aventură cu președintele Constantinescu. Pentru a-și întări spusele, a arătat publicului și o fotografie cu ea și șeful de stat în care apăreau unul în brațele celuilalt, dansând. 

Rona Hartner a mărturisit că ea și Emil Constantinescu au dansat la un eveniment organizat de Universitatea al cărei rector era șeful de stat. 

„În timpul acestui dans, eu cântam melodia «Ești loserul meu». Mi-am dat seama că nu avea un mesaj foarte bun și am încercat să fac diverse lucruri, ca să distrag atenția, am început să mă dau pe spate, picioare-n sus, chestii... Și cum eram eu îmbrăcată-dezbrăcată... s-au făcut o tonă de poze care au devenit o mină de aur și pe care le-au vândut toți fotografii, ani de-a rândul, pe la toate ziarele”, a declarat Rona Hartner spuntru revista „The One”, în 2010. 

Adevărul Ronei Hartner

De fapt, la mijloc ar fi fost un scenariu bine pus la punct de o prietenă de-ale artistei, care ar fi inventat acel jurnal pentru a o face să se întoarcă în România.

„Mi s-a zis Pațurcă: invită-l pe președinte la dans. Eu aveam un blues, «You are my looser». Nu știam cum s-o mai dau, cum să-i cânt ”Ești ratatul meu”? Și am început să mă dau cu cracii în sus, să fac show, să nu audă textul. Am făcut o diversiune. Toți jurnaliștii au venit în jurul nostru. Și… s-a terminat piesa, aplauze, poze, nu știu ce. Asta a fost în noiembrie 1996.

Tot în noiembrie 1996 am dat castingul pentru Gadjo Dilo (n.r. – film artistic). Și m-am mutat în Franța… Dar ce crezi că s-a întâmplat în România? Cea mai bună prietenă a mea – așa credeam – a inventat acel jurnal să mă facă să mă întorc în România. I l-a vândut lui Vadim pe 60.000 de dolari”, mărturisește Rona Hartner în cadrul emisiunii „În oglindă”.

Solista nu a înțeles niciodată cum așa-zisa ei amică - în realitate femeia care îi ghicea în cafea și o storcea de bani - a reușit să îl convingă pe Corneliu Vadim Tudor că acele scrieri ar fi fost autentice.

„Și m-am împăcat cu Vadim înainte să moară, în Săptămâna Mare, și mi-a dat cadou niște cărți și am râs despre chestia asta și asta a fost. a fost o poveste haioasă, dar el a picat mai rău în plasă decât mine”, spune Rona la emisiunea lui Mihai Ghiță.

În anul 2010, Rona Hartner a recunoscut că scandalul a fost o înscenare, apărută la inițiativa lui Corneliu Vadim Tudor care voia ca actrița să facă campanie politică pentru Partidul România Mare.

„Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franța și secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România (...) Iar pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta președintelui. Bineînțeles, jurnalul era inventat”, Rona Hartner, rezista The One, 2010. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---