Social

Cadavrele unor pacienţi de la azilul groazei din Bărdeşti au fost deshumate de autorităţi

schedule 12 dec. 2023, 10:46

Cadavrele unor pacienţi de la azilul groazei din Bărdeşti au fost deshumate de autorităţi
Ducu Rodionoff / Shutterstock

Cadavrele unor pacienți care au decedat la azilul groazei din Bărdești, anul trecut, au fost exhumate. Procurorii DIICOT vor să stabilească dacă bătrânii au murit din cauza condițiilor deplorabile din azil.

Cadavre deshumate în cazul azilului din Bărdești

Autoritățile au dispus deshumarea a două corpuri neînsuflețite a două femei care au decedat în 2022, la azilul din Mureș. Una dintre femei era născută în anul 1990, iar cealaltă în 1992.

Procurorii DIICOT vor să stabilească dacă decesul celor două femei a survenit din cauza condițiilor inumane din cămin.

În luna iulie a acestui an, s-a descoperit că şapte persoane cu dizabilităţi erau ţinute în subsolul căminului, unde erau depozitate materiale de construcţii, iar saltelele pe care erau aşezați erau direct pe podea.

Persoanele vârstnice sau cu dizabilități din acel azil au trecut prin chinuri și batjocură greu de imaginat. Bătrânii au fost umiliți, bătuți, lăsați nemâncați, nespălați, erau privați de libertate și nu beneficiau de tratamentul medical necesar.

Toată această catastrofă a ieșit la suprafață când polițiștii județeni i-au alertat pe procurorii DIICOT. Bătrânii încercau să le facă semne trecătorilor pentru a fi salvați din infernul în care au nimerit.

"Făceau niște semne cu mâna când trecea cineva pe lângă ei, dar nu m-am gândit că poate fi atât de grav", a povestit cineva.

Azilul Bărdești era administrat de un angajat al Penitenciarului Târgu Mureș. Acesta încasa chiria pe spațiul respectiv. Potrivit anchetatorilor, banii care erau destinați pentru îngrijirea persoanelor bolnave ar fi fost folosiți pentru cu totul alte scopuri.

Până în prezent, au fost identificate 56 de persoane cazate în spațiile asociației.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---