Cadavre deshumate în cazul azilului din Bărdești
Autoritățile au dispus deshumarea a două corpuri neînsuflețite a două femei care au decedat în 2022, la azilul din Mureș. Una dintre femei era născută în anul 1990, iar cealaltă în 1992.
Procurorii DIICOT vor să stabilească dacă decesul celor două femei a survenit din cauza condițiilor inumane din cămin.
În luna iulie a acestui an, s-a descoperit că şapte persoane cu dizabilităţi erau ţinute în subsolul căminului, unde erau depozitate materiale de construcţii, iar saltelele pe care erau aşezați erau direct pe podea.
Persoanele vârstnice sau cu dizabilități din acel azil au trecut prin chinuri și batjocură greu de imaginat. Bătrânii au fost umiliți, bătuți, lăsați nemâncați, nespălați, erau privați de libertate și nu beneficiau de tratamentul medical necesar.
Citește și:
Focar de COVID-19 într-un spital de psihiatrie din Buzău. 12 pacienți au fost testați pozitiv
Medicul Tesloianu, plasat în arest la domiciliu
Ministerul Sănătății, reacție anemică în cazul medicului Dan Tesloianu. Pionii principali
Toată această catastrofă a ieșit la suprafață când polițiștii județeni i-au alertat pe procurorii DIICOT. Bătrânii încercau să le facă semne trecătorilor pentru a fi salvați din infernul în care au nimerit.
"Făceau niște semne cu mâna când trecea cineva pe lângă ei, dar nu m-am gândit că poate fi atât de grav", a povestit cineva.
Azilul Bărdești era administrat de un angajat al Penitenciarului Târgu Mureș. Acesta încasa chiria pe spațiul respectiv. Potrivit anchetatorilor, banii care erau destinați pentru îngrijirea persoanelor bolnave ar fi fost folosiți pentru cu totul alte scopuri.
Până în prezent, au fost identificate 56 de persoane cazate în spațiile asociației.