Externe

Analiza rolului conflictelor în menținerea puterii de către Vladimir Putin

schedule 27 feb. 2024, 10:28

Analiza rolului conflictelor în menținerea puterii de către Vladimir Putin
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock
Marie Mendras analizează în cartea sa cum Putin folosește conflictele pentru a domina Rusia, descriindu-l ca un lider paranoic și periculos.

Președintele Vladimir Putin este subiectul unei noi cărți scrisă de Marie Mendras, profesor la Școala de Afaceri Internaționale a Universității Sciences Po din Paris. Cartea, intitulată "La Guerre permanente: Ultime stratégie du Kremlin" ("Războiul permanent: strategia supremă a Kremlinului"), susține că Putin trebuie să mențină Rusia într-o stare continuă de conflict pentru a-și păstra puterea. Mendras descrie liderul rus ca având "logica unui lider paranoic" și adoptând o abordare de supraviețuire pentru a-și asigura poziția.

De la preluarea funcției de prim-ministru în 1999, Putin a folosit violența politică și conflictele militare pentru a-și întări regimul, potrivit lui Mendras. Aceasta include războaie în Cecenia, Georgia, Donbas, Siria și Ucraina. În ciuda sancțiunilor occidentale și izolării economice și diplomatice ca urmare a războiului cu Ucraina, Putin pare să fie pregătit pentru a obține un al cincilea mandat prezidențial la următoarele alegeri din Rusia. Mendras atrage atenția asupra situației economice și sociale precare din Rusia și sfătuiește să nu ne bazăm pe statistici oficiale.

Moartea subită a lui Aleksei Navalnîi, critic vocal al lui Putin, în închisoare la 16 februarie, evidențiază riscurile pe care le presupune opoziția politică în Rusia. Cu toate acestea, Mendras consideră improbabilă o revoltă majoră sau o revoluție în Rusia, caracterizând regimul ca fiind "o dictatură periculoasă".

Cartea lui Mendras este disponibilă în limba franceză și oferă o perspectivă detaliată asupra strategiilor lui Putin de menținere a puterii prin intermediul conflictelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---