Educație Social

A fost identificată persoana care a fotografiat și a răspândit pe internet subiectele la BAC 2023. Ce spune Ministerul Educației

schedule 04 iul. 2023, 16:06

A fost identificată persoana care a fotografiat și a răspândit pe internet subiectele la BAC 2023. Ce spune Ministerul Educației
Observator News/Youtube

Ministerul Educaţiei a anunțat că a fost identificată persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi care le-a publicat în mediul online. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Florin Lixandru, nu a oferit foarte multe detalii cu privire la situație. Acesta a fost audiat astăzi în Parlament cu privire la fraudele de la BAC.

S-a aflat cine a fotografiat și distribuit subiectele de la Bacalaureat 2023 pe internet

Subiectul fraudei de la examenul de Bacalaureat din acest an a fost răsunător. La puțin timp de la începerea probei de la Bacalaureat, subiectele au fost publicate pe internet. S-au înregistrat și cazuri în care elevii au încercat să fraudeze examenele prin camere video de tip spion și căști minuscule.

Potrivit ministerului, această situație a deschis o anchetă și o serie de audieri deoarece acest caz nu poate fi tratat cu indiferență. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Florin Lixandru, a fost audiat astăzi în Parlament cu privire la fraudarea examenului de Bacalaureat.

Lixandru nu a oferit foarte multe detalii cu privire la acest caz, însă a divulgat că persoana care a distribuit subiectele făcea parte dintr-o comisie de supraveghere.

"Am identificat situaţia. O persoană dintr-o comisie a transmis o poză cu subiectele. Persoana respectivă este anchetată, va suporta consecinţele potrivit legii. Dacă este cazul, mergem până la cercetarea penală", a declarat Florin Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Florin Lixandru a fost audiat, marți, în cadrul Comisiei de Învăţământ din Senat. Acesta a confirmat că persoana care a fotografiat subiectele la examenul de Bacalaureat şi le-a postat pe internet în timpul examenului a fost identificată. Secretarul de stat a mai menționat că în continuare vor avea lo cercetări cu privire la modul cum a fost posibil acest lucru.

Absolvenții au încercat să copieze la examenele de Bacalaureat 2023

Mai mulți elevi au fost prinși în timpul examenului că foloseau camere video de tip spion și căști minuscule, prin intermediul cărora voiau să ceară ajutor la rezolvarea subiectelor. Elevii s-au dat de gol singuri pentru că au postat imaginile de la proba de Geografie direct pe Internet. În acest fel au aflat oficialii de la Ministerul Educației despre fraudare. 

„Multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice de tip nasture, e vorba despre căști, tot așa microscopice și sunt foarte greu de depistat cu ajutorul comisiei. În aceste cazuri, avem nevoie tot de tehnologie”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---