Business

Lista celor mai frecvente greșeli din cariera celor mai buni lideri

schedule 10 mar. 2023, 15:17

Lista celor mai frecvente greșeli din cariera celor mai buni lideri
ImageFlow/Shutterstock

Expresia „a greși e omenește” sau „omul din greșeli învață” nu sunt doar niște cuvinte adunate grămadă. Aceste vorbe atrag asupra sa niște lecții de viață extrem de importate, care odată înțelese, ne vor aduce către dezvoltare și succes. Până și cei mai buni greșesc și acest lucru face parte din cursul normal al vieții.

Cei mai buni lideri tot greșesc. Cele mai frecvente greșeli făcute de liderii de top

În ceea ce privește greșelile din parcursul profesional, și acestea sunt absolut normale și mai mult, necesare pentru ca specialistul să se poată dezvolta, să poată învăța și să omită data viitoare aceste decizii incorecte. Până și cei mai buni lideri fac greșeli. Nu există profesioniști care să fi ajuns pe culmile succesului fără ca măcar o dată în drumul său să nu fi făcut greșeli.

Este imposibil să fii mereu corect, să le știi pe toate, să nu îți scape nici cel mai mic detaliu sau măcar o dată să nu faci o alegere care nu îți va aduce rezultatul dorit. Un lider adevărat trebuie să fie o inspirație, o motivație, o realitate pentru subalternii săi. Dar totodată, la rândul său acesta trebuie să învețe, să se inspire și să își aprecieze echipa de angajați.

Liderii au două obligații importante: să învețe din greșeli pe care le săvârșesc și să își împartă experiența proprie cu echipa. Doar în acest mod oamenii se vor afla într-o continuă dezvoltare, învățând unii de la alții. Îți dai seama că ai ajuns să fii un lider adevărat în momentul în care subalternul tău ajunge mai departe ca tine, iar acest lucru te bucură și te face mândru.

Care sunt cele mai des întâlnite greșeli făcute de cei mai buni lideri

Majoritatea șefilor sunt concentrați pe dezvoltarea continuă, pe succes și eliminarea oricăror pericole care le pot strica planurile și astfel pot omite oportunități foarte bune. Fiind concentrați pe lucrurile pe care le consideră primordiale pentru firma sau departamentul lor, pot scăpa din vedere unele oportunități care le pot aduce mult mai mult succes și alte avantaje.

O altă mare greșeală pe care o săvârșesc liderii și managerii este neglijarea sănătății lor. De obicei, acești își petrec ore în sir, chiar și peste programul de muncă, sacrifică zile de concediu sau zile libere legale pentru a munci. Chiar dacă fiecare persoană trebuie să fie împlinită pe plan profesional și să tindă mereu spre mai mult, sănătatea trebuie să fie mereu pe primul lor, deoarece fără sănătate nu este posibil să realizezi nimic.

Se spune că riscul este un gest al curajului. De cele mai multe ori, managerii sunt nevoiți să ia decizii în sfera lor profesională, decizii care nu mereu oferă garanția succesului, decizii care nu mereu îți pot oferi siguranța că nu vor exista pierderi. Orice decizie vine la pachet cu un risc. De aceea, liderii trebuie să dea dovadă de curaj. Unii șefi preferă să nu meargă la risc tocmai pentru că le e frică de eșec, însă acest lucru nu va duce la performanță niciodată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---