Politic Externe

Zelenski, declarații dure despre președintele rus: „Putin face la fel ca Hitler. Este un fascist”

schedule 19 iul. 2023, 15:31

Zelenski, declarații dure despre președintele rus: „Putin face la fel ca Hitler. Este un fascist”
Vitaliy Hrabar / Shutterstock

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că Ucraina va continua să transporte cereale prin Marea Neagră și fără acordul Rusiei. Liderul de la Kiev a spus cuvinte dure la adresa dușmanului său, Vladimir Putin.

Zelenski, cuvinte grele la adresa lui Vladimir Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a oferit un interviu unor jurnaliști din Africa. Acesta le-a spus că „Putin face la fel ca Hitler”, făcând referire la distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei. Acesta l-a acuzat pe președintele rus și a spus că ieșirea Rusiei din acordul privind transportul cerealelor va afecta țările din Africa.

Zelenski afirmă că de la începutul războiului, țara sa a trecut printr-o mulțime de provocări, care i-au făcut și mai puternici. În interviul său, Zelenski l-a comparat cu Putin cu Hitler.

„Am fost tăiați de la curent iarna. Nu a existat nicio întrerupere pe acest continent de 100 de ani. Ultima întrerupere a fost sub Hitler. El (Putin) face la fel ca Hitler. Modalitățile de capturare a Ucrainei au fost la fel ca cele folosite de Germania fascistă. A făcut tot la fel, doar că nu a cucerit Kievul”, susține Zelenski.

Ucraina va continua livrarea de cereale prin Marea Neagră

Liderul de la Kiev spune că Putin este un sadic și un fascist care caută să facă rău omenirii cu orice preț

„Tot mai mulți oameni și-au dat seama că este doar un sadic. Acum există o inițiativă privind cereale. Unde este armata în acest coridor? Sunt cereale, nu arme. Se duc către Ucraina? Nu. Depinde de acest coridor dacă va fi foamete în țările dumneavoastră? Da. De ce le blochează? Pentru că este un fascist”, a mai adăugat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a mai menționat că Ucraina are intenția de a continue să transporte cerealele prin Marea Neagră chiar și fără acordul Rusiei.

„Chiar și fără Federația Rusă, trebuie să facem tot ce putem pentru a face posibilă utilizarea acestui coridor al Mării Negre. Nu ne este frică. Companiile care dețin nave ne-au contactat și ne-au spus că sunt pregătite să continue să furnizeze cereale dacă Ucraina este dispusă să le elibereze și Turcia le va lăsa să treacă”, a conchis președintele ucrainean.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---