Social

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Care este diferența dintre pedepse

schedule 12 dec. 2023, 08:14

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Care este diferența dintre pedepse
Foto: Captura video Observator

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia au sfârșit doi tineri, va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Părinții victimelor sunt revoltați și spun că anchetatorii le-au ignorat cererea și nu au schimbat acuzația în omor, pentru ca șoferul de 19 ani să primească o pedeapsă mai mare. 

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și nu pentru omor

Părinții celor doi tineri care au murit în accidentul din stațiunea 2 Mai sperau și încă speră ca fapta lui Vlad Pascu să fie încadrată la omor sau omor calificat, nu ucidere din culpă. Diferența între pedepse este colosală. Pentru omor se iau de la 15 până la 25 de ani cu executare, iar pentru ucidere din culpă pedeapsa este între 2 și 7 ani. 

Dosarul a trecut de camera preliminară, adică judecătorii au instrumentat probele și acum poate fi judecat pe fond. Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau alte substanțe și părăsirea locului accidentului.

Certitudinea este că Vlad Pascu va primi o sentință cu executare, deoarece este judecat sub incidența Legii Anstasia, care prevede că orice șofer beat sau drogat care provoacă un accident mortal va primi o pedeapsă cu executare. 

Familia lui Vlad Pascu, trimisă în judecată 

Toată familia lui Vlad Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT într-un alt dosar. Vlad Pascu pentru consum și trafic de droguri, Miruna Pascu - mama lui - pentru că a încercat să influențeze unii martori în dosar - anchetatorii aducând probe în acest sens - iar tatăl Claudiu Pascu pentru nerespectarea armelor și munițiilor.

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, în 19 august 2023. Doi tineri au murit și alți trei au fost răniți. De atunci, tânărul se află în arest preventiv, deși avocații lui au încercat în nenumărate rânduri să schimbe măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---