Showbiz

Rona Hartner este pe moarte. Sora actriței: „Își trăiește ultimele clipe de viață”

schedule 23 nov. 2023, 08:25

Sora Ronei Hartner, Rinda, a anunțat pe pagina de Facebook a acesteia că actrița este pe moarte. Diagnosticată cu cancer la plămâni și creier în stadiul 4, artista „își trăiește ultimele clipe de viață”. 

Sora Ronei Hartner a anunțat că actrița este pe moarte

„Bună seara la toată lumea! Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugaciuni pentru sora mea care își trăieste ultimile clipe. Ne scuzați dacă nu raspundem la mesaje. În aceste clipe dificile vrem sa fim cu ea și cu fetita ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primeasca la el”, a scris sora Ronei pe contul vedetei.

În iulie, la patru ani după ce a învins cancerul de colon, Rona Hartner a anunțat că se confruntă din nou cu boala, care s-a întors în corpul său mult mai agresiv. Artista a aflat de această dată că are cancer la plămâni și creier și deja se manifestă cu metastaze. 

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur şi mă luot cu el. Acum aştept rezultatele de la biopsie şi o să fac ce am de făcut. Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da, am o stare de oboseală permanentă. Am un suflu foarte scurt şi nu prea reuşesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate, dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele o perioadă şi le reiau după ce îmi revin. Practic de două luni tușeam încontinuu.
Am fost să văd foarte mulți doctori în Franța, care nu mi-au găsit niciun diagnostic. Și atunci m-am dus în România la un pneumolog român, foarte bun, care m-a auzit o singură dată tușind și m-a trimis imediat la radiografie. Mi-a zis că s-a găsit o pneumonie atipică și după părerea ei, este ceva mult mai grav.
M-am dus în Franța și am început să fac niște investigații și pe 12 iulie mi-a picat diagnosticul, pentru că cine caută, găsește. Diagnosticul spunea pur și simplu că am cancer în faza patru. Deja este cu metastaze”, a declarat Rona Hartner la Antena Stars. 

Ea nu a renunțat însă să spere că va învinge din nou cancerul, după ce în trecut a mai făcut asta, în cazul unui cancer la colon.

Cine este Rona Hartner

Rona Hartner, născută pe 9 martie 1973, la București, este o actriță de film, cantautoare, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, actualmente stabilită în Franța. 

Rona Hartner este de origine germană pe linie paternă, și română pe linie maternă. În anul 1991 a început studiul la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din 1992 a început să studieze la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a acordat rolul principal în filmul „Gadjo dilo - Străinul nebun”, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Tot în 1996 a evoluat cu succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil. În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

În ceea ce privește viața personală, artista s-a îndrăgostit și căsătorit cu actorul argentinian Rocco Sedano, după ce s-a mutat la Paris. Cei doi au împreună o fiică. Mariajul celor două vedete a ajuns la final în 2008, când au decis să divorțeze. 

Discografie

  • 2002 -- Rona Hartner & David Lynch - You're More Than That ‎(CD, Maxi), Couleurs Music, Wagram Music [CM 3078235, 3078235],
  • 2005 -- Rona Hartner / DJ Click - Boum Ba Clash ‎(CD, EP, Promo), [CDNØ5SP]
  • Gipsy Therapy
  • 2014 -- The Balkanik Gospel (distribuitor unic în România, Librăria Libris)

Filmografie 

  • 1995 - Terente, regele bălților, regizor Andrei Blaier;
  • 1996 - Asfalt Tango, regizor Nae Caranfil;
  • 1997 - Gadjo Dilo, regizor Tony Gatlif;
  • 2000 - Sauve-moi, regizor Christian Vincent;
  • 2001 - Sexy Harem Ada Kaleh, regizor Mircea Mureșan;
  • 2002 - Le Divorce, regizor Magna Tellman
  • 2011 - Chicken with Plums, regizor Marjane Satrapi.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---