Externe

România și Austria consolidează cooperarea în cadrul Spațiului Schengen

schedule 02 apr. 2024, 15:24

România și Austria consolidează cooperarea în cadrul Spațiului Schengen
LCV / Shutterstock
România și Austria consolidează cooperarea în Spațiul Schengen, cu progrese în combaterea migrației ilegale și securizarea frontierelor.

În urma întâlnirii dintre ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu, și omologul său austriac, Gerhard Karner, s-au consolidat măsurile de cooperare în cadrul Spațiului Schengen. Discuțiile au subliniat progresele României în combaterea migrației ilegale și securizarea frontierelor, în special pe frontiera cu Serbia, unde migrația ilegală a fost redusă la zero.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a recunoscut eforturile României și a mulțumit pentru proiectele pilot demarate în vederea protecției frontierelor externe ale Uniunii Europene. De asemenea, a fost menționat un sprijin financiar mai substanțial din partea Comisiei Europene pentru aceste inițiative.

Cătălin Predoiu a subliniat că România este acum membru cu drepturi depline al Spațiului Schengen pentru frontierele aeriene și maritime și a exprimat dorința de a continua cooperarea strânsă cu Austria și alte state membre în domenii precum combaterea migrației ilegale și cooperarea polițienească.

În contextul aderării la Air Schengen, s-a decis un compromis care include măsuri precum un control mai riguros la frontierele terestre și lupta împotriva abuzului în contextul migrației și azilului. De asemenea, au fost discutate operațiuni FRONTEX în România pentru securizarea frontierelor externe ale UE.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---