Sport

România - Elveţia 1-0; calificare strălucitoare la EURO 2024. Ce a scris presa din Elveția după meci și ce tricolor le-a atras atenția

schedule 22 nov. 2023, 07:54

România - Elveţia 1-0; calificare strălucitoare la EURO 2024. Ce a scris presa din Elveția după meci și ce tricolor le-a atras atenția
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Echipa națională de fotbal a României a câștigat marți seara ultima partidă a preliminariilor de calificare la Campionatul European, în compania Elveției, cu scorul de 1-0. România termină astfel Grupa I pe prima poziție, cu 22 de puncte, cu 5 peste Elveția. Ce a scris presa din Elveția după înfrângerea cu România? Ce tricolor le-a atras atenția?

România a învins Elveția 1-0. Ce a scris presa din Elveția după înfrângerea cu România

În prima repriză, echipa României și-a creat câteva ocazii de poartă, îndeosebi cu șuturi de la distanță, însă niciunul nu a pus cu adevărat în pericol poarta adversă. Stanciu a șutat peste poartă din lovitură liberă, iar Cicâldău și Coman au șutat slab. Elvețienii au avut și ei câteva ocazii cu real potențial la poarta lui Moldovan, care a avut o intervenție salvatoare în minutul 18, la șutul lui Okafor. 

Tricolorii au început cu presing înalt repriza secundă, Moruțan și Alibec confirmând talentul în minutul 50, când după o centrarea a lui Stanciu, Moruțan a retrimis cu capul mingea în fața porții, de unde Alibec a marcat pentru 1-0. Elvețienii au ripostat și și-au creat trei ocazii importante de a egala. Toate au parat pe rând prin parade excepționale ale lui Moldovan. 

În minutul 64, Edi Iordănescu i-a trimis în teren pe Răzvan Marin și pe Ianis Hagi. Drăguș, Olaru și Pușcaș au adus și ei un aer nou pe teren, Iordănescu continuând să joace permanent cu doi atacanți, în speranța unui gol pe contraatac. 

Moldovan a marcat și el soarta meciului, când a intervenit la o centrare în fața careului, în minutul 82. Elvețienii au ratat o ultimă ocazie la ultima fază a minutelor suplimentare de joc, Horațiu Moldovan refuzând un gol iminent. 

România încheie campania de calificare neînvinsă, pe prima poziție a clasamentului, cu 22 de puncte, ceea ce o va plasa în urna a doua valorică la tragerea la sorți de pe 2 decembrie pentru grupele de la Euro 2024.

Elvețienii de la Blick au analizat prestația naționalei lui Murat Yakin și au tras concluziile. „Spirala negativă în care s-a înscris naționala a continuat și în România”, au titrat elvețienii. 

„În prima repriză, elvețienii au avut posesia mai mult și au reușit mai multe pase. Dar niciuna dintre echipe nu și-a creat ocazii importante, astfel că scorul la pauză a fost 0-0. Prima repriză a fost caracterizată de multe dueluri. Ambele echipe s-au apărat foarte sus și au dat puține spații. Dacă Elveția vrea să câștige grupa, trebuie să joace mult mai consistent în repriza secundă”, au scris elvețienii la pauză.
„Elveția începe slab în repriza secundă. Iar în minutul 50, românii au luat avantajul meritat. Stanciu e liniștit la mijloc, de unde centrează. Moruțan pune cu capul mingea în mijlocul careului, iar Alibec trebuie doar să o împingă. Apărarea Elveției a fost pur și simplu inexistentă în această fază. 
Elveția a reușit apoi să reacționeze și a avut două ocazii importante, prin Okafor, în minutul 60, și Vargas, în minutul 62. Dar portarul român Moldovan a reușit să salveze strălucit în ambele faze. Elveția a pierdut, 0-1, iar România a câștigat grupa”, au concluzionat elvețienii

Ce tricolor le-a atras atenția elvețienilor

„Stanciu e liniștit la mijloc, de unde centrează. Moruțan pune cu capul mingea în mijlocul careului, iar Alibec trebuie doar să o împingă. Apărarea Elveției a fost pur și simplu inexistentă în această fază”, au scris elvețienii despre faza golului lui Alibec. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---