Speciale

Retrospectiva zilei 28 martie 2023

schedule 29 mar. 2023, 01:22

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 28 martie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. ASF joacă după cum cântă asiguratorii. Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023: prețuri mai mari chiar și cu 700 de lei

Vești proaste pentru șoferii din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, la insistențele asiguratorilor, care susțin că ar ieși în pierdere dacă ar vinde la prețurile din 2022, plafonarea tarifelor RCA la nivelul din februarie 2023. Conducătorii auto rămân cu prețurile mai mari chiar și cu 700 de lei. 
Citeste tot articolul »

2. Coaliția umblă la bani fără să respecte cerințele UE. Pensiile speciale, tăiate cu măsură, pot lăsa România fără 3 miliarde de euro

Pensiile speciale vor fi tăiate cu câteva sute de lei. O nimica toată pentru cei cu venituri lunare de zeci de mii de lei. În schimb, această schimbare poate lăsa România fără 3 miliarde de euro, bani promiși de UE. Iată ce prevede actul normativ. 

Citeste tot articolul »

3. Ger polar peste România; revin și ninsorile. Când se va termina episodul de vreme rece

Vremea se schimbă în România și, după câteva zile cu temperaturi de mai, revine iarna. Temperaturile vor scădea brusc și vor ajunge chiar sub pragul înghețului. Meteorologii au emis și un cod roșu de vânt la munde, unde vântul va bate cu 140 de kilometri pe oră. Valul de aer rece s-a instalat deja în multe țări din Europa. Află când se va termina episodul de vreme rea la noi. 
Citeste tot articolul »

4. Simulare Bacalaureat 2023. Elevii claselor a XII-a susțin astăzi proba la materia obligatorie a profilului. Subiectele, disponibile după finisarea examenului

A fost a doua zi de foc pentru elevii claselor a XII-a. Astăzi, 28 martie, tinerii au susținut a doua probă a simulării examenului de BAC 2023 la materia obligatorie a profilului, istorie sau matematică. Luni, 27 martie, viitorii absolvenți au susținut proba scrisă la limba și literatura română, iar miercuri, 29 martie, urmează ca elevii să susțină proba la alegere a profilului şi specializării.

Citeste tot articolul »

5. Zanni, făcut praf de Alex Delea la Survivor România. De la ce a pornit cearta dintre ei: „Te voi nimici"

Zilele acestea, spre surprinderea tuturor, Alex Delea, Zanni, Elena Chiriac și Oana Ciocan au revenit în cadrul emisiunii Survivor România, iar nimeni nu se aștepta ca tensiunile să apară chiar între ei. În cea mai recentă ediție a concursului de la Pro TV, foștii concurenți s-au luptat și pe traseu și nimeni nu se aștepta ca fostul Războinic să iasă câștigător.
Citeste tot articolul »

6. Permisul de conducere ar putea fi înlocuit cu un QR cod, valabil în Uniunea Europeană. De când ar putea intra noua măsură în vigoare

Conducătorii din Uniunea Europeană ar putea scăpa de permisele auto clasice în următorii șapte ani. Potrivit unei propuneri a Comisiei Europene, permisele de conducere ar putea fi înlocuite, începând din 2030, cu un QR cod, valabil în toată Uniunea Europeană.

Citeste tot articolul »

7. Cum a început povestea de dragoste dintre Cătălin Bordea și Livia: „E foarte ruşinos!”

Povestea de dragoste pe care au Livia și Cătălin Bordea este una la care persoanele de vârsta lor nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Aceasta a început în urmă cu mai mulți ani și a rezistat în timp, sentimentele lor fiind la fel de puternice precum erau și la început.
Citeste tot articolul »

8. La ce trebuie să renunți în săptămâna 27 martie - 2 aprilie ca să atragi fericirea

Ne pregătim sufletele pentru o nouă lună. Încheiem cu energie pozitivă martie, prima lună a primăverii, și ne îndreptăm către aprilie cu încredere în noi, maturitate și dorința de schimbare. Nimic nu ne mai ține în spate, suntem liberi să trăim așa cum ne dorim și să ne construim singuri viețile.

Citeste tot articolul »

9. Tensiune mică: semne, cauze și simptome

Tensiunea arterială scăzută, cunoscută medical sub numele de hipotensiune arterială, este atunci când tensiunea arterială este sub 90/60 mmHg. Acest lucru nu înseamnă neapărat că există o problemă. De fapt, persoanele cu tensiune arterială scăzută tind să trăiască mai mult decât cei cu tensiune arterială ridicată sau chiar normală.
Citeste tot articolul »

10. Oana Lis s-a operat în secret. Ce diagnostic a primit soția lui Viorel Lis: „Nu sunt puternică mereu”

Ultima lună din viața Oanei Lis nu a fost tocmai una fericită, deoarece a primit un diagnostic grav și total neașteptat din partea medicilor. Partenera de viață a lui Viorel Lis a fost nevoită să se opereze, dar a păstrat totul secret până acum, cel mai probabil, pentru că nu a dorit să primească milă din partea nimănui.

Citeste tot articolul »

11. AirConnect, noua companie aeriană din România. Operatorul aerian va efectua zboruri regulate interne și externe

Cea mai nouă companie aeriană românească, AirConnect, și-a început activitatea luni, 27 martie. Operatorul aerian a introdus zboruri interne între mai multe orașe din țară, însă pe viitor compania va opera și zboruri externe.
Citeste tot articolul »

12. Cum au reușit Cătălin Bordea și Nelu Cortea să câștige America Express. De ce au vrut să renunțe la competiție

Cătălin Bordea și Nelu Cortea sunt mariI câștigători ai celui de-al cincilea sezon al emisiunii America Express, iar după difuzarea ultimei ediții, aceștia au oferit și câteva declarații despre participarea lor în cadrul concursului de la Antena 1. Cum au reușit aceștia să câștige marele premiu și de câte ori au vrut să renunțe, de fapt!


Citeste tot articolul »

13. Un milion de familii şi-au plătit facturile la utilităţi cu cardurile de energie. Pașii de urmat pentru achita facturile online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că un milion de familii din România și-au achitat deja facturile la utilități cu cardul de energie. Cele mai multe plăți au fost efectuate în Capitală și în județele Suceava și Bacău.
Citeste tot articolul »

14. Sarah Dumitrescu, despre operația suferită la genunchi. Cum se simte după intervenție: „Mă ocup cu recuperarea”

Sarah Dumitrescu, fiica Anamariei Prodan, a oferit un interviu sincer prezentă fiind la avanpremiera filmului „Haita de acțiune”, unde a vorbit despre operația pe care a suferit-o la genunchi, despre recuperare și, de asemenea, despre revenirea sa.

Citeste tot articolul »

15. Klaus Iohannis a promulgat legea privind protecția avertizorilor în interes public

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 28 martie, decretul cu privire la promulgarea legii privind protecția avertizorului de integritate, a anunțat Administrația Prezidențială. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților în data de 21 martie.
Citeste tot articolul »

16. Oficial! Mașinile pe benzină și motorină, interzise în UE din 2035. România s-a abținut de la vot

E oficial! UE a aprobat definitiv interzicerea vânzării de mașini pe benzină și motorină din 2035, cu excepția celor pe combustibili sintetici. România, Bulgaria și Italia s-au abținut de la vot, iar Polonia a votat „împotrivă”. 
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---