Social Locale

AirConnect, noua companie aeriană din România. Operatorul aerian va efectua zboruri regulate interne și externe

schedule 28 mar. 2023, 11:00

AirConnect, noua companie aeriană din România. Operatorul aerian va efectua zboruri regulate interne și externe
Facebook/AirConnect

Cea mai nouă companie aeriană românească, AirConnect, și-a început activitatea luni, 27 martie. Operatorul aerian a introdus zboruri interne între mai multe orașe din țară, însă pe viitor compania va opera și zboruri externe.

AirConnect, noua companie aeriană românească. Ce zboruri interne și externe va efectua

AirConnect, noua companie aeriană românească, a început operarea zborurilor luni, 27 martie 2023. Operatorul aerian efectuează atât zboruri regulate interne din București, către Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și zboruri regulate externe, din București și Cluj, către Budapesta.

De asemenea, începând din luna iunie, compania AirConnect va introduse pe rută și zboruri în sezonul estival, ȋn țară, dar și ȋn străinătate. Lista destinațiilor interne și externe va fi extinsă până în toamnă, pentru a acoperi zonele în care încă nu există rute din partea altor operatori.

„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Prin urmare, începând de marți, 27 martie, compania aeriană AirConnect operează următoarele zboruri regulate interne și externe:

  • București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale
  • București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale
  • București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale
  • București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale
  • București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale
  • Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale

AirConnect a luat naștere la inițiativa a 5 investitori români

Noua companie aeriană românească AirConnect a anunțat că începând din luna iunie, în sezonul estival, va opera zboruri externe ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. Operatorul aerian deține două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Avioanele sunt mai econome din punct de vedere al consumului de combustibil.

Compania AirConnect a fost lansată în 2021 la inițiativa a cinci investitori români. Organizația este condusă de Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrare. În anul 2022, AirConnect a efectuat zboruri charter către Grecia, Turcia, ȋn parteneriat cu tur operatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Tudor Constantinescu a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei, brandul și activitatea Blue Air, obținând şi licenţa pentru transport aerian. Acesta este și unul dintre fondatorii companiei Blue Air, care a intrat recent în insolvență.

În anul 2019, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, iar în mai 2021, alături de alţi patru investitori privaţi, au creat noua companie aeriană românească AirConnect.

Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență din propria inițiativă, după ce în septembrie 2022 a anulat toate zborurile. Compania a adunat datorii de peste 230 de milioane de euro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---