AirConnect, noua companie aeriană românească. Ce zboruri interne și externe va efectua
AirConnect, noua companie aeriană românească, a început operarea zborurilor luni, 27 martie 2023. Operatorul aerian efectuează atât zboruri regulate interne din București, către Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și zboruri regulate externe, din București și Cluj, către Budapesta.
De asemenea, începând din luna iunie, compania AirConnect va introduse pe rută și zboruri în sezonul estival, ȋn țară, dar și ȋn străinătate. Lista destinațiilor interne și externe va fi extinsă până în toamnă, pentru a acoperi zonele în care încă nu există rute din partea altor operatori.
„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.
Prin urmare, începând de marți, 27 martie, compania aeriană AirConnect operează următoarele zboruri regulate interne și externe:
Citește și:
Beneficiază de cele mai bune tratamente dentare în cadrul unei clinici stomatologice premium
Bucură-te în fiecare zi de sunetul valurilor și de briza mării
Cazinourile online și abordarea responsabilă: cum să te distrezi fără riscuri nepotrivite
- București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale
- București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale
- București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale
- București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale
- București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale
- Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale
AirConnect a luat naștere la inițiativa a 5 investitori români
Noua companie aeriană românească AirConnect a anunțat că începând din luna iunie, în sezonul estival, va opera zboruri externe ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. Operatorul aerian deține două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Avioanele sunt mai econome din punct de vedere al consumului de combustibil.
Compania AirConnect a fost lansată în 2021 la inițiativa a cinci investitori români. Organizația este condusă de Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrare. În anul 2022, AirConnect a efectuat zboruri charter către Grecia, Turcia, ȋn parteneriat cu tur operatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.
Citește și:
Top 5 preparate pe care trebuie să le încerci din meniul restaurantului Qzeen
3 proiecte DYI pentru care nu ai nevoie de materiale costisitoare
Black Friday la SMART TabbyBoo: Cele mai tari reduceri pentru copii!
Tudor Constantinescu a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei, brandul și activitatea Blue Air, obținând şi licenţa pentru transport aerian. Acesta este și unul dintre fondatorii companiei Blue Air, care a intrat recent în insolvență.
În anul 2019, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, iar în mai 2021, alături de alţi patru investitori privaţi, au creat noua companie aeriană românească AirConnect.
Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență din propria inițiativă, după ce în septembrie 2022 a anulat toate zborurile. Compania a adunat datorii de peste 230 de milioane de euro.