Speciale

Retrospectiva zilei 27 iunie 2023

schedule 28 iun. 2023, 01:17

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 27 iunie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Parlamentarii și-au tăiat pensiile speciale cu scandal. Dispută între Șoșoacă și Ciolacu

După mulți ani de discuții și promisiuni, parlamentarii și-au tăiat pensiile. Ulterior, aceste privilegii vor dispărea și pentru magistrați sau militari. Pentru cei peste 800 de foști parlamentari, statul plătește acum 12 milioane de euro pe an. Votul a fost cu scandal, iar protagoniștii au fost Diana Șoșoacă și Marcel Ciolacu. Avocata l-a făcut pe liderul PSD „dictator”, „grobian” și „trădător de neam și țară”, în timp ce premierul i-a transmis senatoarei că este „o mincinoasă ordinară”. 
Citeste tot articolul »

2. Discursul lui Vladimir Putin după rebeliunea lui Prigojin. A oferit grupului Wagner trei variante: „Mă voi ține de cuvânt”

Președintele Vladimir Putin s-a adresat populației, luni seară, în cadrul unei transmisiuni televizate, la două zile după rebeliunea grupului Wagner, condusă de Evgheni Prigojin. Liderul rus a desființat indirect gruparea și le-a oferit mercenarilor trei variante: fie se înscriu în armata rusă, fie pleacă în Belarus sau direct acasă. 

Citeste tot articolul »

3. Alimentele de bază, mai ieftine cu 10%. Cât ar costa un kilogram de piept de pui după reducerea prețurilor

Coaliția de guvernare ia în calcul reducerea TVA la produsele alimentare de bază și creșterea pentru celelalte, de la 9 la 19%. Însă totul e neclar. Cabinetul Ciolacu încă nu s-a înțeles cu retailerii nici cum să facă ieftinirea, nici ce să coste mai puțin. 
Citeste tot articolul »

4. Stațiunea cu cea mai scumpă mâncare de pe litoral. Mamaia a fost detronată

Pe lângă cazare, anul acesta, și mâncarea scoate mulți bani din buzunar turiștilor veniți pe litoralul românesc. Și dacă până acum Mamaia era cunoscută ca fiind cea mai scumpă stațiune, în 2023, lucrurile s-au schimbat. 
Citeste tot articolul »

5. Andreea Antonescu, botez cu 200 de invitați. Artista a început să plângă în timpul evenimentului

La finalul acestei săptămâni, Andreea Antonescu și-a botezat fiica. La eveniment, au fost invitate 200 de persoane care s-au distrat alături de artistă până spre dimineață. Ea a început să plângă și s-a bucurat că, în ciuda faptului că și-a făcut griji, totul a ieșit cum a plănuit.

Citeste tot articolul »

6. BAC 2023. Subiecte la proba de Matematică

Bacalaureatul 2023 continuă marți, 27 iunie, cu proba scrisă obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie. Miercuri, 28 iunie, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 29 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Absolvenții clasei a 12-a vor afla primele rezultate la BAC 2023, înainte de contestații, pe 3 iulie. 
Citeste tot articolul »

7. BAC 2023. Subiecte la Istorie, publicate astăzi

Bacalaureatul 2023 a început luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, obligatorie la toate profilurile. Astăzi, 27 iunie, elevii vor trece prin a doua zi de foc, anume proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie. Miercuri, urmează să se desfășoare proba la alegere a profilului și specializării și joi proba la Limba și literatura maternă. 

Citeste tot articolul »

8. Oana Roman i-a dat replica surorii sale vitrege. Ce i-a reproșat Catincăi Roman: „Nu mai las pe nimeni să mă calce în picioare”

Oana Roman i-a dat replica surorii sale vitrege, după ce un nou scandal a izbucnit între acestea. Catinca Roman i-a adus niște acuzații dure vedetei, moment în care și ea a simțit nevoia să se apere.
Citeste tot articolul »

9. Alexandra Stan, diagnosticată cu tiroida Hashimoto: „E foarte riscant să te bazezi doar pe alimentație”

Alexandra Stan a fost diagnosticată cu tiroida Hashimoto, iar de curând a dat un interviu în care a vorbit despre acest subiect sensibil. Cum reușește blondina să își țină în frâu afecțiunea cu care se confruntă!
Citeste tot articolul »

10. Conferință națională APAN 2023 - Cu și despre scleroza multiplă

În perioada 2-4 iunie 2023 a avut loc conferința națională APAN, organizată în acest an la Iași și dedicată persoanelor diagnosticate cu SM și aparținătorilor. Tema din acest an a fost „Cu și despre scleroza multiplă” și APAN a încercat să acopere cât mai multe zone de interes ale unei persoane care se întâlnește cu SM-ul. Au fost invitați profesioniști din domeniul medical, psihologi, nutriționiști, dar au fost și momente de relaxare și de consolidare a comunității din zona moldovei sau la nivel național.

Citeste tot articolul »

11. Daniela Gyorfi s-a operat din nou. Cum arată vedeta acum: „Niște proceduri care sunt noi pe piață”

Daniela Gyorfi s-a operat din nou, iar recent a fost invitată în cadrul emisiunii pe care o prezintă Dan Capatos și a vorbit despre intervențiile sale. Iată ce a povestit!
Citeste tot articolul »

12. Ce relație are Dinu Maxer cu fiica lui după divorț: „Am început și eu să plâng extrem de tare”

Multă lume se întreabă cum se ințelege Dinu Maxer cu fiica lui, după ce el și mama copiilor săi, Deea Maxer, au decis să divorțeze, iar cântărețul nu a mai ținut pe nimeni pe jar și a dat un interviu în care a vorbit și despre acest aspect. Iată ce a zis îndrăgitul artist!
Citeste tot articolul »

13. ANM: 12 județe intră sub avertizare cod galben de vreme severă, de la ora 14:00: Vor fi ploi torențiale, grindină și vijelii până miercuri noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă. Astfel, în 12 județe din nord-vestul țării sunt anunțate ploi, vijelii şi grindină, până miercuri noapte.

Citeste tot articolul »

14. Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean, un an de relație. Cântărețul, surpriză de zile mari pentru iubita sa

Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean au împlinit un an de relație, iar o asemenea zi nu ar fi avut cum să treacă neobservată. Cântărețul de manele s-a asigurat că frumoasa lui iubită nu va uita ziua aniversării lui prea curând. Iată ce surpriză i-a pregătit!


Citeste tot articolul »

15. Sebastian Dobrincu vrea să își întemeieze o familie cu Ioana Ignat: „Vreau ca femeia de lângă mine să...”

Sebastian Dobrincu are planuri serioase cu partenera sa de viață. Acesta vrea să își întemeieze o familie cu Ioana Ignat și a făcut câteva declarații despre contractul prenupțial. Iată ce a povestit!
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---