Speciale

Retrospectiva zilei 17 mai 2023

schedule 18 mai 2023, 01:20

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 17 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Ce salarii cer profesorii pentru a nu intra în grevă. Lider de sindicat, mesaj pentru părinții cu elevi mici: „Asta e viața”

Profesorii vor să intre în grevă generală din 22 mai și să blocheze finalul de an școlar plus examenele naționale. Ca să fie luați în serios, încep protestul azi, cu grevă de avertisment. Doar niște salarii mai mari i-ar putea întoarce din drum. Dascălii vor cel puțin 4.000 de lei pe lună. Premierul Ciucă și viitorul prim-ministru Ciolacu sunt ocupați de rotativa guvernamentală, de la sfârșitul lunii, căci nu au avut până acum niciun mesaj pentru profesori. În schimb, liderul de sindicat, da. A transmis părinților cu elevi mici că „asta e viața”. 
Citeste tot articolul »

2. Mădălina Crețan, despre cauza decesului lui Nosfe. Femeia luptă ca amintirea soțului ei să rămână vie

Mădălina Crețan, invitată în platoul emisiunii pe care o moderează Cătălin Măruță la Pro TV, a discutat despre cauza morții lui Nosfe, despre speculațiile legate de acest subiect sensibil, dar și despre lupta sa pentru ca amintirea regretatului ei soț să rămână vie.

Citeste tot articolul »

3. ANPC: Românii sunt înșelați la calculul ratelor. Protecția Consumatorului vrea să oblige băncile să schimbe schema

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) susține că românii au fost prea mult timp victimele practicilor înșelătoare ale băncilor. Marți au amendat 11 dintre aceste instituții pentru modul de calculare a ratelor pentru credite. Protecția Consumatorilor spune că una dintre variantele pentru care plătim în primii ani de credit 90% din dobândă și doar 10% din datorie ar fi urmare a unei înțelegeri de tip cartel între bănci. Mai mult și alte posibilități de plată, doar că băncile nu le prezintă clienților. Prin urmre, ANPC le cere instituțiilor bancare să schimbe calculul ratelor și schimbarea schemei cu o alta veche. Specialiștii spun că soluția propusă de Protecția Consumatorilor este imposibilă. În paralel, băncile au transmis că vor contesta amenzile modice.

Citeste tot articolul »

4. Două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu. Unul dintre mecanici era băut

Un accident feroviar a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu. Două locomotive s-au ciocnit frontal. Conform anchetatorilor, unul dintre mecanicii implicați în accident era băut. Ambii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. 
Citeste tot articolul »

5. Alex Abagiu, comentarii dure la adresa lui Beatrice. Ce a avut de zis despre ținuta concurentei de la „Bravo, ai stil!”

Ținuta pe care Beatrice a adus-o în atenția oamenilor, în cea mai recentă ediție a emisiunii „Bravo, ai stil!”, a venit la pachet cu o serie de comentarii atât din partea colegelor sale, cât și din partea juraților. Alex Abagiu a avut câteva cuvinte dure de zis, de data aceasta, la adresa concurentei. Iată ce a zis!

Citeste tot articolul »

6. Klaus Iohannis, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, la Reykjavik. Ce semnificație are evenimentul pentru România

Şefii de stat şi de guvern din cele 46 de state membre în Consiliul Europei s-au reunit în Reykjavik, capitala Islandei, pentru cel de-al patrulea summit din istoria organizației. Principala temă a discuţiilor este susţinerea Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei, exclusă din Consiliu anul trecut. În prima zi, președintele României, Klaus Iohannis, a prezidat alături de premierul din Luxemburg o masă rotundă cu tema „Protejarea democrației în vremuri de încercare”. Iată ce a declarat șeful nostru de stat și ce semnificație are evenimentul pentru țara noastră. 
Citeste tot articolul »

7. Diana de la “Bravo, ai stil!”, afectată de criticile colegelor sale. Ce ar face ea cu marele premiu al emisiunii

Diana, una dintre concurentele de la “Bravo, ai stil!”, a fost invitată în emisiunea “Bravo, ai stil! Backstage”, unde a primit multe întrebări legate de concurs, despre certurile pe care le-a avut cu colegele sale până în momentul de față, dar și despre modul în care ar folosi marele premiu, dacă ea ar fi marea câștigătoare a acestui sezon.

Citeste tot articolul »

8. Robert Negoiță a rămas fără permis. Primarul Sectorului trei a fost prins conducând pe contrasens

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de 60 de zile după ce polițiștii l-au surprins mergând pe contrasens, pe Calea Dudești. Agenții l-au sancționat și cu o amendă în valoare de 870 de lei. 
Citeste tot articolul »

9. Unde au ajuns palmierii plantați de Robert Negoiță la Unirii și scoși de Nicușor Dan. Primarul Sectorului 3: „De-aia am adus, că nu s-a mai văzut”

Duelul palmierilor continuă. Robert Negoiță insistă și spune că va planta 300 de arbori exotici în Sectorul 3, chiar și în Piața Unirii, de unde Nicușor Dan, primarul Capitalei, a scos 26, în urmă cu două zile. În urma acțiunii sale, edilul Sectorului 3 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru lucrări fără autorizație. După ce i-au fost scoși dn pământ palmierii, Robert Negoiță a transmis că aceștia vor fi replantați la el în sector. Zis și făcut. Iată unde anume au fost repuși arborii. 

Citeste tot articolul »

10. Gina Pistol și Smiley, vacanță în Londra. Ce își dorește Josephine cadou din partea lor: „Unde găsesc așa ceva?”

Gina Pistol și Smiley au decis să plece într-o vacanță în Londra, cu doar câteva zile înainte de a-și uni destinele. Aceștia au obosit făcând pregătirile pentru nuntă, așa că au simțit nevoia de a se relaxa o vreme, fără copilul lor. Deși nu va fi alături de ei, Josephine a avut o cerință specială pentru ei. Ce își dorește să primească din Londra de la părinții ei!
Citeste tot articolul »

11. Gheboasă, detalii despre experiența Survivor România. Ce i s-a întâmplat înainte de a părăsi competiția: „Te băgăm la pușcărie, te dăm în judecată”

Gheboasă a vorbit, spre bucuria fanilor săi curioși, despre experiența Survivor România. Acesta a trecut printr-o situație destul de complicată, chiar înainte de a părăsi Republica Dominicană. Deși el nu mai suporta să stea fără mâncare și voia să se întoarcă în România, dar oamenii nu au fost de acord cu el și l-au votat. Ce s-a întâmplat, de fapt, în spatele camerelor de filmat!

Citeste tot articolul »

12. O femeie s-a aruncat în fața metroului la stația 1 Decembrie. În ce stare este victima

Incident neplăcut în stația de metrou 1 Decembrie, miercuri dimineață. O femeie s-a aruncat în fața metroului. Potrivit informațiilor, femeia ar avea probleme psihice.
Citeste tot articolul »

13. BCR a lansat un nou serviciu. Plata prin telefon, fără a utiliza codul IBAN

Banca Comercială Română a lansat un nou serviciu modern pentru clienții săi. Este vorba despre plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon.
Citeste tot articolul »

14. Theodor Andrei le-a dat replica gurilor rele. Ce le-a transmis haterilor: „Eu nu sunt ofticat”

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision de anul acesta, a avut și el ceva de zis după eșecul din cea de-a doua semifinală a concursului. Le-a transmis un mesaj clar haterilor, care s-au legat până și de hainele pe care a ales să le poarte în seara cu pricina.

Citeste tot articolul »

15. Alegerile pentru Parlamentul European. Când vor avea loc alegerile europene

Președinta Parlamentului European a anunțat că s-a decis perioada în care vor avea loc alegerile europarlamentare din 2024. Prin urmare, în toate statele membre UE, alegerile vor avea loc în intervalul 6 – 9 iunie.
Citeste tot articolul »

16. Gorghiu, despre comasarea alegerilor: „Dacă nu se va vrea, vom avea un an complicat”

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că dacă Coaliția va lua decizia de a nu comasa alegerile, atunci anul 2024 va fi un an extrem de greu pentru întreaga Românie, deoarece la jumătatea unei campanii electorale va începe următoarea campanie electorală.
Citeste tot articolul »

17. Mesajul lui Marius Budăi pentru profesorii care amenință cu grevă generală pe 22 mai: „Nu putem modifica legea”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu un răspuns pentru sindicaliștii din Educație care amenință cu greva generală în data de 22 mai.

Citeste tot articolul »

18. Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu: „Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?”

Ministrul Sorin Grindeanu a făcut primele declarații după accidentul feroviar din Giurgiu, care a fost provocat de un mecanic beat.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---