Speciale

Retrospectiva zilei 10 august 2023

schedule 11 aug. 2023, 01:19

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 10 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Măsurile fiscale dezbină coaliția. Specialiștii nu exclud alegerile anticipate

Coaliția de guvernare e pe cale să se destrame din cauza măsurilor fiscale. Premierul Marcel Ciolacu amenință cu demisia, iar mai mulți liberali cer ieșirea de la guvernare. Noile taxe lovesc direct în PNL, spun liferii partidului, care propun, în schimb, desființarea a două ministere. Măsurile sunt necesare, le transmite guvernatorul Băncii Naționale. Mai mult, facilitățile fiscale mai mari de 15 ani sunt rente, nu privilegii, este de părere Mugur Isărescu. Ce spun analiștii despre alegerile anticipate?
Citeste tot articolul »

2. FBI a împușcat mortal un bărbat care l-a amenințat pe Joe Biden. Pe lista lui erau și alți politicieni

Agenţi FBI au împuşcat mortal un bărbat, miercuri dimineață, în Provo, statul Utah, în timpul unei operațiuni de arestare și de percheziție care îl viza pe suspectul care ar fi formulat amenințări la adresa lui Joe Biden și a altor politicieni, înainte de vizita președintelui american în acest stat din vestul SUA. 

Citeste tot articolul »

3. În ce stațiune se îngrămădesc turiștii să mănânce. Sunt prețuri mult mai mici decât în Mamaia

Prețurile mici umplu restaurantele până la refuz. De la mic dejun până la cină, foarte mulți își permit să mănânce la terasă în aceste stațiuni, datorită costurilor mult mai accesibile decât în stațiunile de lux, cum ar fi Mamaia. Așa se face că pe străzile cu localuri abia te mai poți strecura. 
Citeste tot articolul »

4. Noi benzi de circulație pe drumurile din toată Europa, vopsite în roz și verde. Cine va putea circula pe ele

Drumurile din Europa vor fi pline de culoare, odată cu apariția unor noi benzi de circulație vopsite în roz și verde. Aceștia vor viza chiar și bicicliștii și vehiculele pentru micromobilitate. 
Citeste tot articolul »

5. Shakira și Pique s-au împăcat! De ce l-a iertat cântăreața pe fostul fotbalist, după ce a înșelat-o

Gerard Piqué (36 de ani) și Shakira (46 de ani), care s-au despărțit după 12 ani de relație, după ce fostul fotbalist a înșelat-o pe cântăreață. Acum, se pare că cei doi au decis să se împace. Iată motivul. 
Citeste tot articolul »

6. Lora suferă de o boală rară. Cântăreața a început să se confrunte cu simptomele acum 5 ani

Au trecut 5 ani de când Lora a început să se confrunte cu simptomele unei boli rare. A observat că ceva o face să fie mai tot timpul umflată, simțindu-se ca și când „o ține pielea”, a explicat cântăreața. A urmat o vizită la medic pentru a afla ce anume îi cauzează acest disconfort, iar în urma consultului solista a primit un diagnostic la care nu se aștepta.

Citeste tot articolul »

7. Ne luăm adio de la vechimea în muncă pe bani. De când dispare această opțiune pentru români

Cei care au cotizat suficient de mulți ani încât să primească pensie își mai pot cumpăra vechime în muncă doar până la finalul acestei luni, căci de la 1 septembrie 2023 opțiunea va dispărea. În prezent, legislația pentru ieșirea la pensie prevede o cotizație minimă la asigurările sociale de 15 ani. Iată cât a ajuns acum să coste un an de vechime în muncă, pentru pensie.
Citeste tot articolul »

8. Modificări majore la pensii din 1 ianuarie 2024. Anunțul președintelui Casei de Pensii

Se anunță modificări majore la pensii începând din 1 ianuarie 2024. Anunțul a fost făcut de Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii.
Citeste tot articolul »

9. Adriana Bahmuțeanu și-a făcut analizele pentru a se pregăti să devină mamă. Ce sfat a primit de la doctorul ginecolog

Adriana Bahmuțeanu se pregătește să devină din nou mamă, iar pentru asta s-a dus la medic, acolo unde a primit și aprobarea.
Citeste tot articolul »

10. Două artere cunoscute din Capitală devin drum cu sens unic. Autobuzele STB vor circula în sens invers

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că două artere cunoscute din București se transformă în drumuri cu sens unic, începând din data de 14 august.
Citeste tot articolul »

11. MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg cu mașina în Bulgaria, Grecia și Turcia

În minivacanța de Sfânta Maria, românii vor profita și vor pleca la odihnă. Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că românii care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia în perioada 11-15 august 2023, vor prinde aglomerație la frontierele bulgare.

Citeste tot articolul »

12. Anamaria Prodan, nou conflict cu Laurențiu Reghecampf: „Nu a avut noțiunea de familie niciodată”

Anamaria Prodan îl acuză pe fostul ei soț, Laurențiu Reghecampf, că nu își caută fiul și că nu plătește pensia alimentară.
Citeste tot articolul »

13. Horia Căciulescu, un actor de comedie uitat. A murit stupid, la Revoluție

Horia Căciulescu, actor de comedie, partener de cuplete cu Puiu Călinescu, a avut o moarte, ar spune unii, stupidă, la Revoluție. Trupul i-a fost atât de ciuruit încât identificarea s-a făcut abia după trei zile. 
Citeste tot articolul »

14. DNA, recurs în casație împotriva deciziei prin care Elena Udrea și Ioana Băsescu au scăpat de condamnări

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a introdus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o cale extraordinară, recursul în casație, împotriva deciziei prin care Elena Udrea și Ioana Băsescu au scăpat de condamnări ca urmare a prescrierii faptelor, în legătură cu finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Citeste tot articolul »

15. Ciolacu, critici la adresa primarului Nicuşor Dan: „Mi se pare inuman şi degradant”

Premierul Marcel Ciolacu a adus critici dure la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Oficialul a răbufnit din cauza problemei cu apa caldă cu care se confruntă bucureștenii de o perioadă bună de timp.
Citeste tot articolul »

16. Ciolacu anunță o nouă plafonare a prețurilor la energie. Când va fi aplicată măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că măsura plafonării prețurilor la energie va fi aplicată din nou. Potrivit oficialului, aceasta va intra în vigoare în iarna 2023-2024.
Citeste tot articolul »

17. Accident feroviar în Brașov. O mașină a fost lovită de tren. Impactul, soldat cu șase victime

Accident feroviar lângă gara Bartolomeu din Brașov. O familie de români stabiliți în Franța au fost loviți de tren. În urma impactului, șase persoane au avut de suferit.

Citeste tot articolul »

18. Protest la Ministerul de Finanţe. Ce îi nemulțumește pe sindicaliști

Un protest spontan a izbucnit la Ministerul de Finanţe. Zeci de angajaţi au pe holuri şi au anunțat că nu mai vor să muncească. Aceștia nu sunt de acord cu ordonanţa Guvernului, care a fost redactată chiar de Ministerul Finanţelor.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---