Speciale

Retrospectiva zilei 03 mai 2023

schedule 04 mai 2023, 01:20

Retrospectiva zilei 03 mai 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 03 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Lapte cu 20% mai ieftin doar la Guvern; realitatea din magazine e alta. Cum e calculat prețul laptelui

Reducerea de 20% a laptelui anunțată de Guvern a fost făcută după poftă, căci nu toate marile magazine s-au conformat. Chiar dacă de la 1 mai ar fi trebuit să vedem la raft lapte românesc mai mic la preț cu cel puțin 2 lei, unii procesatori au anunțat că nu pot respecta noile reguli. În unele supermarketuri, reducerile sunt doar de formă, de câțiva bani. Dacă procesatorii și retailerii nu respectă acordul, oficialii amenință cu un act normativ.
Citeste tot articolul »

2. Start înscrierilor în clasa pregătitoare. Până când pot părinții să completeze cererile. Când începe a doua sesiune de înscrieri

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, care vor dura până pe data de 18 mai. Părinții trebuie să completeze cererile-tip.

Citeste tot articolul »

3. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Peste 500 de contracte în valoare de 6,1 milioane de lei au fost înregistrate la Casa Județeană de Pensii (CJP) Buzău, în baza Ordonanţei de Urgenţă (OUG) 163/2020. Prin intermediul acestui act normativ oamenii își pot completa contra-cost retroactiv stagiul de cotizare pentru fondul de pensii. Iată cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv.
Citeste tot articolul »

4. Fără miere din Ucraina pe rafturi. Apicultorii români: ajunge la noi la prețuri mici, de o calitate îndoielnică

După fermieri, și apicultorii români se revoltă împotriva produselor ucrainene care au invadat piața. Spun că, din cauza acestora, nu-și mai pot vinde marfa. Mierea vecinilor ajunge pe rafturile noastre la prețuri extrem de mici și cu peste 40% față de mierea produsă la noi, fiind de o calitate îndoielnică. Cea străină ar fi un amestec din mai multe state, inclusiv din China. 

Citeste tot articolul »

5. Darius Vâlcov, dat în urmărire generală de Poliția Română. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Unde s-ar ascunde ministrul

Fostul primar al Slatinei şi ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română. Acesta a fost condamnat și are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.
Citeste tot articolul »

6. Daniela Crudu a născut. Ce nume a ales pentru fetița sa: „Prima oară nu știam nici eu”

Daniela Crudu a adus pe lume primul ei copil, în urmă cu doar câteva ore și deja a postat câteva imagini în mediul online cu micuța, într-una dintre acestea apărând și chipul ei. Sigură fiind că va avea o fiică, fosta asistentă a lui Dan Capatos a ales din prima un nume pentru cea mică, dar nu un nume oarecare, ci unul cu o semnificație aparte.

Citeste tot articolul »

7. Paradele de Ziua Victoriei, anulate în 6 regiuni din Rusia; Ucraina continuă planul de contraofensivă. Cum se pregătesc propagandiștii ruși

Au fost anulate paradele de Ziua Victoriei în șase regiuni din Rusia. Între timp, pe fondul pregătirilor pentru contraofensiva din teritoriile ocupate, armata ucraineană se angajează să nu cedeze orașul Bahmut, epicentrul luptelor din Donbas. Cum se pregătesc propagandiștii ruși după aflarea planului Ucrainei. 
Citeste tot articolul »

8. Cătălin Botezatu, sincer în legătură cu operațiile estetice. Ce a putut spune despre Bianca Drăgușanu și Raluca Bădulescu

Prezent la un eveniment, Cătălin Botezatu a făcut câteva declarații foarte interesante despre bunele sale prietene, Raluca Bădulescu și Bianca Drăgușanu, după ce i s-au adresat câteva întrebări legate de operațiile estetice. Acesta a mai dezvăluit și care sunt femeile din lumea mondenă pe care le apreciază, iar printre ele se află și Andreea Esca.

Citeste tot articolul »

9. Gina Pistol și Smiley, pregătiri pentru căsătorie: „De când îmi organizez nunta simt că o iau razna”

Gina Pistol și Smiley au început deja pregătirile pentru una dintre cele mai importante zile din viața lor și anume cea în care își vor uni destinele în fața lui Dumnezeu. Mare le-a fost mirarea celor care îi urmăresc de ani buni, când au auzit lucrurile acestea, mai ales că au susținut pentru mult timp că un act nu este o dovadă a iubirii pentru ei.
Citeste tot articolul »

10. S-au încins spiritele în Parlament! Doi deputați s-au luat la harță. ”Nu am putut tolera o asemenea mojicie!”

Scandal monstru în Parlament între deputatul AUR Dan Tanasă și social democratul Adrian Solomon. Cei doi au început să își arunce vorbe grele după ce deputatul PSD l-a jignit pe unul din colegii lui Dan Tanasă.

Citeste tot articolul »

11. Andreea Bălan, detalii din procesul cu George Burcea: „Măcar să facă bani, să dea pensia alimentară”

Andreea Bălan l-a dat în judecată pe George Burcea pentru calomnie, dorind ca fostul ei soț să înceteze să mai spună lucruri neadevărate despre ea.
Citeste tot articolul »

12. Alina Sorescu luptă pentru programul fetițelor: „Nu doresc niciunei mame să fie în situația mea”

Alina Sorescu trece prin momente grele, după ce instanța a decis ca fetițele să petreacă câte o săptămână alternativ la mama și la tatăl lor. Vedeta nu renunță și va lupta până în pânzele albe pentru ca cele mici să aibă stabilitate în viața lor.
Citeste tot articolul »

13. Andreea Bălan a dat cărțile pe față abia acum. De ce a trișat în America Express: „Care reguli?”

Andreea Bălan a trișat de mai multe ori, în cadrul competiției America Express, iar acum nu neagă deloc lucrul acesta. Artista a oferit câteva explicații despre cele petrecute acolo și a recunoscut că și-a făcut propriile sale reguli, dar nu și-a ținut fanii în suspans și a zis clar de ce a ajuns să facă asta.

Citeste tot articolul »

14. Atac armat într-o școală din Belgrad. Un elev a împușcat mortal mai mulți colegi, un profesor și un paznic

Tragedie într-o școală din Belgrad. Un elev din clasa a șaptea a dezlănțuit un măcel armat în propria școală. Copilul și-a omorât mai mulți colegi, un profesor și un paznic al școlii.
Citeste tot articolul »

15. Milena, detalii despre competiția „Bravo, ai stil!”. Cum a ajuns ultima în clasament: „Am riscat foarte mult”

Milena este una dintre concurentele acestui sezon al emisiunii „Bravo, ai stil!” și chiar dacă la început părea că se descurcă de minune, obținea steluțe și nu era în pericol de eliminare, acum se află pe ultima poziție în clasament și știe și ea că nu este un semn foarte bun. Ce a declarat la ”Bravo, ai stil! Backstage”!

Citeste tot articolul »

16. România interzice importurile de cereale din Ucraina timp de o lună

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a decis să interzică importul de cereale din Ucraina până la data de 5 iunie 2023. Astfel România nu va mai primi grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din țara vecină.
Citeste tot articolul »

17. Programul „Litoralul pentru toţi” a reînceput. Cât costă o săptămână de sejur pe litoralul românesc

De astăzi, a început din nou programul "Litoralul pentru toți". Acesta a furat startul cu o lună mai devreme față de anii precedenți.Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---