Showbiz

Reacții în lumea artistică și socială după huiduielile la adresa lui Babasha în concertul Coldplay

schedule 13 iun. 2024, 12:04

Reacții în lumea artistică și socială după huiduielile la adresa lui Babasha în concertul Coldplay
Pixabay
Solistul Vița de Vie susține curajul lui Babasha, huiduit la concertul Coldplay; jurnaliști și sociologi discută toleranța și rasismul.

Reacțiile nu au întârziat să apară în urma incidentului în care cântărețul de manele Babasha a fost huiduit pe Arena Națională în timpul concertului trupei Coldplay. Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, a transmis un mesaj de susținere pentru Babasha, exprimându-și invidia că nu a fost el în locul cântărețului, considerând gestul acestuia drept unul curajos și "rock'n roll".

Jurnalistul Cătălin Striblea a oferit o perspectivă diferită, descriind momentul ca fiind o întâlnire neașteptată între două culturi și criticând reacția publicului drept lipsită de toleranță și posibil un act de rasism. Striblea a subliniat că turneul Coldplay este dedicat comunităților marginalizate și că prezența lui Babasha pe scenă a fost în concordanță cu acest mesaj.

Sociologul Gelu Duminică a comentat incidentul pe o notă sarcastică, sugerând că huiduielile reflectă o ipocrizie în societatea românească. În timp ce Marco Badea, un alt jurnalist, a remarcat că huiduielile arată o lipsă de toleranță și acceptare a diversității culturale.

Concertul Coldplay de la București a fost marcat de acest moment controversat, care a generat un val de opinii în spațiul public și a evidențiat tensiunile culturale și sociale din România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---