Locale Social

Declarații ale ÎPS Teodosie despre barbă suscită reacții în spațiul public

schedule 28 feb. 2024, 13:26

Declarații ale ÎPS Teodosie despre barbă suscită reacții în spațiul public
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a provocat controverse afirmând că bărbații trebuie să aibă barbă, considerând-o o podoabă divină.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a generat discuții în spațiul public după ce a afirmat că „bărbatul trebuie să aibă barbă, iar bărbații fără barbă sunt ciuntiți”. Aceste declarații au fost făcute în timpul unei emisiuni la Radio Dobrogea, unde ÎPS Teodosie a explicat că barba este un element natural, care ține de bărbăție, și că este deosebit de importantă pentru slujitorii Bisericii Ortodoxe, care trebuie să aibă chipul lui Hristos, cunoscut pentru a fi purtat barbă.

În cadrul discuției, arhiepiscopul a recunoscut că există excepții, referindu-se la persoanele spâne cărora nu le crește barba, menționând că unii dintre ei sunt triști din această cauză. Cu toate acestea, el a subliniat că barba este o podoabă lăsată de Dumnezeu.

Aceasta nu este prima dată când ÎPS Teodosie face declarații controversate. În trecut, arhiepiscopul s-a remarcat prin poziții neconvenționale legate de pandemia de COVID-19, vaccinare și alte subiecte legate de practicile religioase și societate.

ÎPS Teodosie este cunoscut și pentru pozițiile sale asupra altor aspecte ale vieții religioase și sociale, cum ar fi critica la adresa celor care se duc la mare și nu respectă anumite norme de decență sau afirmațiile despre persoanele care se împărtășesc în condiții pe care el le consideră necorespunzătoare.

În contextul acestor declarații, ÎPS Teodosie a fost și subiectul unor investigații judiciare, fiind urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență din decembrie 2023.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---