Politic

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pentru discuții privind aderarea României la Spațiul Schengen

schedule 07 mar. 2024, 11:24

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pentru discuții privind aderarea României la Spațiul Schengen
Foto: Klaus Iohannis/Facebook
Iohannis și Nehammer discută la Cotroceni despre aderarea României la Schengen, în contextul Congresului PPE.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o întâlnire oficială cu Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, la Palatul Cotroceni. Discuțiile dintre cei doi lideri au fost așteptate cu interes, având în vedere poziția Austriei privind aderarea României la Spațiul Schengen.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre posibilitatea ridicării vetoului austriac pe aderarea României la Spațiul Schengen pe cale terestră, un subiect de mare importanță pentru România. În prealabil, Partidul Popular European (PPE) a adoptat în unanimitate un manifest care solicită aderarea terestră a României la spațiul Schengen, după ce delegația austriacă a Partidului Popular la putere a renunțat să mai voteze împotrivă.

Cancelarul Nehammer se află în România pentru a participa la Congresul Partidului Popularilor Europeni, unde se va adopta Manifestul PPE pentru alegerile europene din 9 iunie și unde actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi votată candidata PPE pentru un nou mandat.

Președintele Iohannis va participa, de asemenea, la Congresul PPE, unde va susține un discurs. În agenda sa sunt prevăzute și întrevederi cu alți lideri europeni, inclusiv premierul polonez Donald Tusk și vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Antonio Tajani.

Această întâlnire vine într-un moment în care România își intensifică eforturile pentru a obține aderarea deplină la Spațiul Schengen, un pas considerat esențial pentru consolidarea integrării europene a țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---