Politic

Președintele Klaus Iohannis participă la summituri importante la Bruxelles

schedule 20 mar. 2024, 12:37

Președintele Klaus Iohannis participă la summituri importante la Bruxelles
Foto: Klaus Iohannis/Facebook
Președintele României, Klaus Iohannis, participă la summituri la Bruxelles, discutând energie nucleară și politici UE.

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent în perioada 21-22 martie 2024 la Bruxelles pentru a participa la Summitul Energiei Nucleare, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins. Summitul Energiei Nucleare, organizat de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și de Regatul Belgiei, se desfășoară în contextul recunoașterii energiei nucleare ca parte a soluțiilor pentru schimbările climatice, după acordul COP28 de la Dubai din 2023. Liderii prezenți vor adopta o declarație care reafirmă susținerea energiei nucleare în procesul de limitare a schimbărilor climatice și vor discuta despre promovarea inovației și accesului la finanțare pentru acest sector.

În cadrul Consiliului European, se vor aborda teme precum situația din Ucraina, securitatea și apărarea Uniunii Europene, extinderea UE, provocările din sectorul agricol european și viitoarea Agendă Strategică a UE. Președintele Iohannis va sublinia sprijinul României pentru Ucraina și Republica Moldova în procesul lor de aderare la UE și va evidenția contribuția țării la protejarea frontierei externe a UE.

Discuțiile vor include și aspecte legate de situația economică a Uniunii Europene, coordonarea politicilor economice și avansarea Uniunii piețelor de capital. Președintele Iohannis va menționa importanța finalizării Agendei Strategice a Uniunii până la sfârșitul semestrului și va pleda pentru continuarea dialogului în coordonatele stabilite anterior.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---