Politic

Președintele Consiliului European vine astăzi în România. Charles Michel și Klaus Iohannis vor avea declarații de presă comune

schedule 27 mar. 2023, 10:52

Președintele Consiliului European vine astăzi în România. Charles Michel și Klaus Iohannis vor avea declarații de presă comune
Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock.com

Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine astăzi în România. Oficialul va fi primit de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis. Cei doi vor avea convorbiri oficiale și declarații de presă comune.

Președintele Consiliului European vine astăzi în România

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la finalul acestora ei vor susţine declaraţii comune de presă. 

Președintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 23-24 martie 2023, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Acolo, șeful de stat român a reiterat susținerea României pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina pe toate planurile, cât timp va fi necesar. De asemenea, a salutat demersul european comun de furnizare urgentă de muniţie Ucrainei.

Preşedintele României s-a referit la sprijinul bilateral oferit de ţara noastră Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin eforturile masive de facilitare a exportului a peste 14 milioane de tone de cereale şi produse oleaginoase din Ucraina către pieţele globale.

CE va reanaliza sprijinul oferit României pentru fermieri

În contextul dat, președintele Klaus Iohannis a cerut Comisiei Europene (CE) să reanalizeze nivelul sprijinului financiar acordat fermierilor pentru a face față discuțiilor generate de situația actuală. Președintele CE, Ursula von der Leyen, a transmis că CE va reanaliza sprijinul oferit României. 

Preşedintele României a salutat mesajul puternic pentru Republica Moldova, arătând că un sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene, inclusiv prin avansarea procesului de aderare, este necesar pentru consolidarea rezilienţei acestui stat în faţa acţiunilor destabilizatoare şi a ameninţărilor cu care se confruntă din partea Rusiei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---